Izkušnja podjetja:

Trgovinski sporazum krepi odnose z Južno Korejo

Od leta 2011 se je izvoz iz Saške v Južno Korejo povečal za več kot 50 odstotkov. Trgovinski sporazum med Evropsko unijo in Republiko Korejo je močan, zanesljiv in celovit temelj.

Thomas Horn Executive Director
Saška Economic Development Corporation
(Saška gospodarska razvojna korporacija)

Večji izvoz pomeni več proizvodnje in več delovnih mest za nemško podjetje optiplan s sedežem v Oelsnitzu na Saškem. Proizvajalec plastike, ojačane z vlakni, je vzpostavil konkurenčnejšo prisotnost v Južni Koreji, gospodarska dejavnost pa se je povečala - vse to je posledica trgovinskega sporazuma EU in z njim povezanih koristi, kot so poenostavljeni postopki odpreme in odprava carinskih dajatev. Oglejte si videoposnetek in preverite, kako lahko tudi vi izkoristite trgovinske sporazume EU.

Povečanje našega izvoza, ki je posledica naše konkurenčnejše prisotnosti na trgu v tujini, je ključni učinek trgovinskega sporazuma. To vodi k večji gospodarski dejavnosti, ki jo ponazarjata večji izvoz in tudi večje povpraševanje po naših izdelkih v tujini. To je privedlo do povečanja naše proizvodnje v Oelsnitzu in nam tako pomagalo zagotoviti delovna mesta v Nemčiji.

Robert Garbe
Export Sales Manager, optiplan
Deli to stran:

Hitre povezave