Priča o iskustvu poduzeća:

Trgovinskim sporazumom jačaju se odnosi s Južnom Korejom

Od 2011. izvoz iz Saske u Južnu Koreju povećao se za više od 50 %. Trgovinski sporazum između Europske unije i Republike Koreje snažan je, pouzdan i sveobuhvatan temelj.

Thomas Horn
General Director
Sachsen Economic Development Corporation

Veći izvoz znači više proizvodnje i više radnih mjesta za njemačko poduzeće optiplan sa sjedištem u Oelsnitzu u Saskoj. Proizvođač plastike ojačan vlaknima uspostavio je konkurentniju prisutnost u Južnoj Koreji i zabilježio povećanu gospodarsku aktivnost zahvaljujući trgovinskom sporazumu EU-a i koristima koje iz njega proizlaze, kao što su pojednostavnjeni postupci otpreme i ukidanje carina. Pogledajte videozapis kako biste vidjeli kako i vi možete ostvariti koristi od trgovinskih sporazuma EU-a.

Povećanje našeg izvoza koje proizlazi iz naše konkurentnije tržišne prisutnosti u inozemstvu ključan je učinak trgovinskog sporazuma. To dovodi do povećane gospodarske aktivnosti, što je vidljivo iz većeg izvoza i veće potražnje za našim proizvodima u inozemstvu. To je dovelo do povećanja naše proizvodnje ovdje u Oelsnitzu te nam je pomoglo da osiguramo radna mjesta u Njemačkoj.

Robert Garbe
Export Sales Manager, optiplan
Podijelite ovu stranicu:

Brze poveznice