O Access2Markets

Želite li izvoziti ili uvoziti proizvode ili usluge? Želite znati koje je dužnosti platiti ili pravila koja treba slijediti?

Ako ste malo poduzeće koje želi internacionalizirati, Access2Markets je za vas.

Ovaj internetski portal objedinjuje bazu podataka o pristupu tržištu, službu EU-a za pomoć u trgovini i mnogo više u jedinstvenom alatu. Bez obzira na to je li riječ o samom startu ili iskusnom trgovcu, imamo sve što vam je potrebno.Pogledajte uvodni videozapis

Access2Markets ima sve potrebne informacije o pristojbama, porezima, pravilima o proizvodima i zahtjevima za sve zemlje EU-a i više od 120 drugih tržišta diljem svijeta.

Pregledajte informacijski proizvod po proizvodu na My Trade Assistant (Moja pomoćnica za trgovinu).

Svaki proizvod ima šifru. Možete ga pronaći na Access2Markets. Bit će vam potreban kodeks kako biste saznali koje carine i nacionalni ili lokalni porezi morate platiti.

Saznajte koje postupke i formalnosti treba slijediti.

Access2Markets navodi pravila i zahtjeve za proizvode po proizvodu.

Teško razumjeti pravila o podrijetlu za vaš proizvod?Alat za samoprocjenu Access2Markets, ROSA, pomoći će vam!

Ako tek započnete s radom, u našim sevodičima korak po korak opisuje cijeli postupak uvoza i izvoza robe i usluga.

Suočavate se s problemima pri uvozu ili izvozu?

Recite nam da naiđete na prepreke na određenom tržištu ili potražite postojeće prepreke u našoj bazi podataka.

Ukratko osvim trgovinskim sporazumima EU-a. Saznajte kako vaše poduzeće može imati koristi od njih. Access2Markets navodi ih s pojedinostima o pravilima o podrijetlu, zaštiti intelektualnog vlasništva EU-a, ulaganjima, tržištima javne nabave i još mnogo toga.

Zatražite svoj dežurni popust. Kako biste iskoristili sniženu tarifu, morate carinskim tijelima zemlje uvoznice dostaviti odgovarajuće dokumente. U svakom trgovinskom sporazumu EU-a navedeni su dokumenti koji su vam potrebni. Provjerite kako dokazati podrijetlo proizvoda ili morate biti „registrirani izvoznik”?

Kako staviti proizvod na tržište?

Access2Markets sadržava sve informacije koje su vam potrebne, bilo da se radi o certifičkim kategorijama za ocjenjivanje sukladnosti strojeva, zdravstvenim certifikatima za proizvode akvakulture ili označivanju prerađene hrane.

Access2Markets ima podatke za kontakt carinskih i drugih javnih tijela u državama članicama EU-a i inozemstvu.

Podijelite ovu stranicu:

Brze poveznice