За Access2Markets

Искате да изнасяте или внасяте продукти или услуги? Искате ли да знаете какви задължения да плащате или какви правила да следвате?

Ако сте малко предприятие, което се стреми да се интернационализира, Access2Markets е за вас.

Този уеб портал обединява базата данни за достъп до пазари, бюрото на ЕС за помощ в областта на търговията и много повече в единен инструмент. Независимо дали започвате дейността си или сте опитен търговец, разполагаме с всичко, от което се нуждаете.Гледайте встъпителния видеоклип

Access2Markets има всички необходими познания за митата, данъците, продуктовите правила и изисквания за всички страни от ЕС и за над 120 други пазара по света.

Разгледайте информационния продукт по продукт в Моя търговски асистент.

Всеки продукт има код. Можете да го намерите в Access2Markets. Кодът ще ви е необходим, за да знаете какви мита и национални или местни данъци трябва да платите.

Научете какви процедури и формалности да следвате.

Access2Markets изброява правилата и изискванията за продуктите по продукти.

Трудно ли сте да разберете правилата за произход на вашия продукт?Инструмент за самооценка Access2Markets, ROSA ще ви помогне!

Ако просто започнете, нашитеръководства стъпка по стъпка описват целия процес на внос и износ на стоки и услуги.

Срещани ли са проблеми при вноса или износа?

Уведомете ни дали се сблъсквате с пречки на конкретен пазар или разгледайте съществуващите пречки в нашата база данни.

Всички търговски споразумения на ЕС накратко. Вижте как вашето предприятие може да се възползва от тях. Access2Markets ги изброява с подробности относно правилата за произход, защитата на интелектуалната собственост на ЕС, инвестициите, пазарите на обществени поръчки и много други.

Поискайте вашата отстъпка от митото. За да се възползвате от намалената тарифа, трябва да представите правилните документи на митническите органи на страната вносител. Във всяко търговско споразумение на ЕС са изброени документите, от които се нуждаете. Проверете как да докажете произхода на вашия продукт или дали трябва да сте „регистриран износител“?

Как да пуснетепродукта сина пазара?

Access2Markets разполага с цялата необходима информация, независимо дали става въпрос за сертификати за оценка на съответствието за машини, здравни сертификати за продукти от аквакултури или етикетиране на преработени храни.

Access2Markets има координати за връзка с митническите и други публични органи в страните от ЕС и в чужбина.

Споделяне на тази страница:

Бързи връзки