Започване на търговия с услуги

Планира ли Вашето дружество за първи път да търгува със страни извън ЕС? Този раздел ви помага да прецените дали Вашето дружество е готово и ви помага да разберете основните положения на вноса/износа на услуги.

Мислите ли да търгувате за първи път с държави извън ЕС?

Тези насоки стъпка по стъпка ще ви помогнат да разберете основните положения:

Всяко ръководство има също така

 • обобщен контролен списък, който можете да изтеглите

Ако искате да получите информация за конкретен пазар, посетете нашия раздел „Пазари“ или отидете на Моят търговски асистент

Споделяне на тази страница:

Бързи връзки

Често задавани въпроси

 1. Какво мито се дължи, ако софтуер, разработен в ЕС, се изнася в трета държава и е вграден в друг продукт, например автомобил, когато този продукт се внася в ЕС?
 2. Какво е задължението за заплащане на стойността на услуги като инженеринг, развойна дейност, художествени произведения или дизайн, разработени в ЕС, изнесени в трета държава и след това внесени например в дрехи, велосипеди обратно в ЕС?
 3. Има ли дължими мита върху внесения софтуер от трети държави?
 4. Какво представлява моят търговски асистент в областта на услугите и инвестициите?
 5. Какво означава „условие за достъп до пазара“ за услуги?
 6. За кои условия за достъп до пазара мога да намеря информация за моя търговски асистент в областта на услугите и инвестициите?
 7. Къде мога да намеря информация за държавите, които не са обхванати от моя търговски сътрудник в областта на услугите и инвестициите?
 8. За кои сектори на услугите мога да намеря информация за моя търговски асистент в областта на услугите и инвестициите?
 9. За кои държави мога да намеря информация за моя търговски асистент в областта на услугите и инвестициите?
 10. Какво означава „начин на предоставяне“ на услугите?