Izkušnja podjetja:

Pametnejše medicinsko slikanje zaradi visokotehnoloških pregledov

Pametnejše medicinsko slikanje zaradi visokotehnoloških pregledov

Pro-Project je poljsko podjetje na zelo nišnem trgu. Približno 40 % njene prodaje gre zunaj Evrope, zato trgovinski sporazumi EU pomembno prispevajo k njenemu poslovanju. Podjetje dobavlja phantomske komplete, ki so orodja, ki se uporabljajo za ocenjevanje, analiziranje in usmerjanje delovanja medicinske opreme za slikanje. Na začetku so bili kompleti namenjeni za zobozdravstveni sektor, vendar družba Pro-Project zdaj prodaja komplete phantomov in s tem povezano programsko opremo za mamografijo, ultrazvoke, MRI, radioterapijo in drugo opremo za testiranje.

Uskladitev standardov za bolj nemoteno trgovino

Od leta 2009 je podjetje Pro-Project začelo pregledovati tuje trge. Izbran je bil za sodelovanje v programu EU Gateway na Japonsko v letih 2009 in 2010. S tem se je veliko seznanila z japonskim trgom in pomenom povezovanja sistemov ISO, da bi dokazala upravljanje in zagotavljanje kakovosti. Japonska se je v okviru sporazuma o gospodarskem partnerstvu med EU in Japonsko zavezala, da bo sprejela mednarodne standarde, kot je ISO, in jih nadalje uskladila. To pomeni, da morajo evropska podjetja, kot je Pro-Project, izpolnjevati le en sklop standardov za izvoz svojih proizvodov in se tako izogniti podvajanju dejavnosti certificiranja.

Vodenje dokumentacije, ki je potrebna za izvoz na Japonsko, je postalo zelo enostavno, dr.
Rafał Kartaszyński, generalni direktor proprojekta

Japonska je od takrat postala velik trg za Pro-Project. Dr. Rafał Kartaszyński je druga generacija, ki dela v družinskem podjetju, in pravi, da je „zdaj eden naših prvih petih trgov“.

Trgovinski sporazumi lahko zaobidejo potrebo po lokalnih podružnicah

Projekt se še naprej širi zunaj Evrope zaradi usklajevanja predpisov in poenostavljenih postopkov, ki jih prinašajo trgovinski sporazumi EU.

Deli to stran:

Hitre povezave