Priča o iskustvu poduzeća:

Pametnije medicinsko snimanje zahvaljujući visokotehnološkim provjerama

Pametnije medicinsko snimanje zahvaljujući visokotehnološkim provjerama

Pro Project je poljsko društvo na vrlo nišnom tržištu. Oko 40 % njegove prodaje odvija se izvan Europe pa trgovinski sporazumi EU-a imaju veliku ulogu u njegovu poslovanju. Poduzeće isporučuje komplete za mehantome, alate koji se upotrebljavaju za procjenu, analizu i prilagođavanje učinkovitosti opreme za medicinsko snimanje. Na početku su se proizvodi odnosili na stomatološki sektor, ali Pro-Project sada prodaje komplete za phantom i povezane računalne programe za mamografiju, ultrazvuke, magnetske rezonancije, radioterapiju i drugu opremu za testiranje.

Usklađivanje standarda za lakšu trgovinu

Od 2009. Projekt je počeo razmatrati strana tržišta. Odabrana je za sudjelovanje u programu pristupnika EU-a Japanu 2009. i 2010. Na taj je način mnogo saznala o japanskom tržištu i važnosti integracije ISO sustava za dokazivanje upravljanja kvalitetom i osiguranja. U okviru Sporazuma o gospodarskom partnerstvu između EU-a i Japana Japan se obvezao na donošenje i daljnje usklađivanje s međunarodnim normama kao što je ISO. To znači da europska poduzeća, kao što je Project, moraju zadovoljiti samo jedan skup standarda za izvoz svojih proizvoda kako bi izbjegla udvostručavanje aktivnosti certificiranja.

Papirologija potrebna za izvoz u Japan postala je vrlo laka za upravljanje
dr. Rafałom Kartaszyńskim, glavnim direktorom Pro-Projecta

Japan je otad postao veliko tržište za projekt Project. Dr. Rafał Kartaszyński druga je generacija koja radi u obiteljskom poduzeću i kaže da je „sada jedno od naših pet najvećih tržišta”.

Trgovinski sporazumi mogu zaobići potrebu za lokalnim društvima kćerima

Proprojekt se nastavlja širiti izvan Europe zahvaljujući regulatornom usklađivanju i pojednostavnjenju postupaka koje donose trgovinski sporazumi EU-a.

Podijelite ovu stranicu:

Brze poveznice