Cégtörténet:

Intelligensebb orvosi képalkotás a csúcstechnológiai ellenőrzéseknek köszönhetően

Intelligensebb orvosi képalkotás a csúcstechnológiai ellenőrzéseknek köszönhetően

A Pro-Project lengyel vállalat egy nagyon szűk piaci szegmensben. Értékesítéseinek mintegy 40%-a Európán kívülre irányul, így az EU kereskedelmi megállapodásai jelentős szerepet játszanak az EU üzleti tevékenységében. A vállalat fantomkészleteket szállít, amelyek az orvosi képalkotó berendezések teljesítményének értékelésére, elemzésére és értékelésére szolgáló eszközök. Kezdetben a készletek a fogászati ágazat számára készültek, de a Pro-Project mammográfiához, ultrahanghoz, MRI-hez, sugárterápiához és egyéb vizsgálati berendezésekhez használt phantomkészleteket és kapcsolódó szoftvereket értékesít.

A szabályok összehangolása a gördülékenyebb kereskedelem érdekében

2009-től a Pro-Project megkezdte a külföldi piacok vizsgálatát. Kiválasztották, hogy 2009-ben és 2010-ben részt vegyen a Japánba irányuló EU Gateway programban. Ennek révén sokat tanult a japán piacról és arról, hogy mennyire fontos az ISO-rendszerek integrálása a minőségirányítás és a minőségbiztosítás bizonyítása érdekében. Az EU-Japán gazdasági partnerségi megállapodás keretében Japán kötelezettséget vállalt az olyan nemzetközi szabványok elfogadására és az azokkal való további összehangolásra, mint az ISO. Ez azt jelenti, hogy az olyan európai vállalkozásoknak, mint a Pro-Project, csak egyetlen szabványkészletnek kell megfelelniük termékeik exportjához, és így el kell kerülniük a tanúsítási munka megkettőzését.

Rafał Kartaszyński, a Projekt ügyvezető igazgatója számára nagyon könnyűsé
vált a Japánba irányuló exporthoz szükséges papírmunka.

Japán azóta az Pro-Project jelentős piacává vált. Dr. Rafał Kartaszyński a családi vállalkozás második generációja, és azt állítja, hogy „jelenleg az öt legnagyobb piacunk egyike”.

A kereskedelmi megállapodások megkerülhetik a helyi leányvállalatok szükségleteit

Az EU kereskedelmi megállapodásai által bevezetett szabályozási összehangolásnak és egyszerűsített folyamatoknak köszönhetően a projekt továbbra is Európán kívül is bővül.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások