Virksomhedens historie:

Mere intelligent medicinsk billeddannelse takket være højteknologiske kontroller

Mere intelligent medicinsk billeddannelse takket være højteknologiske kontroller

Pro-Project er en polsk virksomhed på et meget nichemarked. Omkring 40 % af dens salg går uden for Europa, så EU's handelsaftaler spiller en stor rolle i EU's virksomhed. Virksomheden leverer fantomsæt, som er værktøjer, der anvendes til at evaluere, analysere og tilpasse udførelsen af medicinsk billedbehandlingsudstyr. I begyndelsen var kitterne til tandlægebranchen, men Pro-projektet sælger nu fantomsæt og tilhørende software til mammografi, ultralyd, MRI, stråleterapi og andet testudstyr.

Tilpasning af standarder for mere gnidningsløs handel

Fra 2009 begyndte Pro-Project at se på udenlandske markeder. Det blev udvalgt til at deltage i EU Gateway-programmet for Japan i 2009 og 2010. Derved lærte den meget om det japanske marked og om betydningen af at integrere ISO-systemer for at demonstrere kvalitetsstyring og -sikring. I henhold til den økonomiske partnerskabsaftale mellem EU og Japan forpligtede Japan sig til at vedtage og yderligere tilpasse sig internationale standarder såsom ISO. Det betyder, at europæiske virksomheder som Pro-Project kun skal opfylde ét sæt standarder for at eksportere deres produkter og dermed undgå dobbeltarbejde med certificering.

Det papirarbejde, der er nødvendigt for at eksportere til Japan, er blevet meget let at forvalte,
Dr. Rafał Kartaszyński, administrerende direktør for Pro-Project

Japan er siden blevet et betydeligt marked for Pro-Project. Rafał Kartaszyński er den anden generation, der arbejder i familievirksomheden, og siger, at "det er nu et af vores fem største markeder".

Handelsaftaler kan omgå behovet for lokale datterselskaber

Pro-projektet fortsætter med at ekspandere uden for Europa takket være den lovgivningsmæssige tilpasning og strømlinede processer, som EU's handelsaftaler medfører.

Del denne side: