Izkušnja podjetja:

Zdravljenje psov v EU v korist trgovine

Zdravljenje psov v EU v korist trgovine

Postopek uvoza ni mogel biti enostavnejši.
Peter Rasmussen, Sunde Godbidder

Za mala, družinska podjetja po vsej Evropi je za njihov uspeh ključnega pomena enostavnost trgovine. To zagotovo velja za dansko družbo Sunde Godbidder, ki zagotavlja zdravila za pse na osnovi rib. Ustanovitelj Peter Rasmussen svoje izdelke pridobiva na Islandiji.

Uvoz iz Islandije

Rasmussen je odraščal na Grenlandiji, zato ima odlično znanje o številnih vrstah rib v severnem Atlantiku. Že od začetka poslovanja se je posvetil ponudnikom na Islandiji, ki skupaj z Lihtenštajnom, Norveško in 27 državami članicami EU tvorijo Evropski gospodarski prostor (EGP). Islandija je kot del EGP močno vključena v enotni trg. Zakonodaja v zvezi z živili in veterinarskimi zadevami je v celoti usklajena v okviru Sporazuma EGP in države Efte, ki so del EGP, v celoti sodelujejo v Evropski agenciji za varnost hrane. Zaradi tega je uvoz živil/krme iz EGP zelo enostaven.

Preprost postopek

Zahvaljujoč Sporazumu EGP je zelo malo birokracije ali izgubljenega časa. Za naročilo J. Rasmussen preprosto pošlje elektronsko sporočilo svojemu zaupanja vrednemu islandskemu dobavitelju. Ko prejme račun, vpiše carinsko številko na račun in jo posreduje danskim carinskim organom. Proizvodi se nato pakirajo in označijo neposredno v skladišče Sunde Godbidder in so takoj pripravljeni za distribucijo strankam.

Sunde Godbidder kot malo podjetje nima strokovne ekipe za upravljanje logistike, zato G. Rasmussen to delo opravlja sam. Ceni, da lahko portal Access2Markets uporablja v svojem domačem danskem jeziku in da je postopek dejansko preprost.

Menim, da je oblikovanje domače spletne strani Access2Markets zelo intuitivno. Hitro in enostavno najdem informacije, ki jih potrebujem.
Peter Rasmussen, Sunde Godbidder

Uporablja na primer orodje Moj trgovinski pomočnik za iskanje informacij o zahtevah po proizvodih za določene vrste rib ter podatkov o trgovinskih tokovih med Islandijo in Dansko. Oddelek o uvoznih zahtevah je bil še posebej koristen, saj navaja dokumente, ki jih potrebuje, ter posebne zahteve za izdelke v zvezi z zdravjem, označevanjem itd. Po besedah g. Rasmussena je „to zapleteno področje, ki je bilo resnično poenostavljeno in razumljivo vsem uporabnikom.“

Mednarodna trgovina je lahko zahtevna možnost za mala podjetja. Trgovinski sporazumi in orodja EU, kot je portal Access2Markets, malim podjetjem, kot je Sunde Godbidder, dajejo zaupanje, da bodo svoja omrežja povečala.

Deli to stran:

Hitre povezave