Cégtörténet:

Az uniós kutyák kereskedelmi előnyökhöz juttatása

Az uniós kutyák kereskedelmi előnyökhöz juttatása

A behozatal folyamata nem lenne könnyebb.
Peter Rasmussen, Sunde Godbidder

A kis, családi vállalkozások számára Európa-szerte központi szerepet játszik a kereskedelem megkönnyítése. Ez a helyzet a Sunde Godbidder esetében, a kutyák számára halalapú kezeléseket biztosító dán vállalat esetében. Peter Rasmussen alapítója Izlandon szerzi be termékeit.

Import Izlandról

Rasmussen úr Grönlandon nőtt fel, és emiatt kiváló ismeretekkel rendelkezik az Atlanti-óceán északi részén élő számos halfajról. Üzleti tevékenységének kezdete óta Izlandon található beszállítókhoz fordult, amelyek – Liechtensteinnel, Norvégiával és a 27 uniós tagállammal együtt – az Európai Gazdasági Térséget (EGT) alkotják. Az EGT részeként Izland nagymértékben integrálódott az egységes piacba. Az élelmiszer- és állat-egészségügyi kérdésekre vonatkozó jogszabályok teljes mértékben harmonizáltak az EGT-megállapodásban, és az EGT-tag EFTA-államok teljes mértékben részt vesznek az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság munkájában. Ez nagyon megkönnyíti az élelmiszerek/takarmányok EGT-n belüli behozatalát.

Egy egyszerű folyamat

Az EGT-megállapodásnak köszönhetően nagyon kevés a papírmunka vagy időveszteség. R. Rasmussen csak elektronikus levelet küld a megbízható izlandi beszállítójának. Miután megkapta a számlát, a számlán feltünteti a vámszámot, és továbbítja azt a dán vámhatóságnak. A termékeket ezt követően csomagolják és címkézik közvetlenül a Sunde Godbidder raktárba, és azonnal készek a vevőknek történő szétosztásra.

A Sunde Godbidder kisvállalkozásként nem rendelkezik a logisztikával foglalkozó szakértői csoporttal, ezért Rasmussen úr maga végzi ezt a munkát. Nagyra értékeli, hogy anyanyelvén használhatja az Access2Markets portált, és hogy a folyamat valóban egyszerű.

Úgy vélem, hogy az Access2Markets honlap felépítésének módja rendkívül intuitív. Gyorsan és könnyen megtalálom a szükséges információkat.
Peter Rasmussen, Sunde Godbidder

Például az én kereskedelmi asszisztensi eszközt használja arra, hogy információkat találjon az egyes halfajokra vonatkozó termékkövetelményekről, valamint az Izland és Dánia közötti kereskedelmi forgalomról. Az importkövetelményekről szóló rész különösen hasznosnak bizonyult, mivel részletezi a szükséges dokumentumokat, valamint az egészségre, a címkézésre stb. vonatkozó konkrét termékkövetelményeket. Rasmussen úr szerint „ez egy bonyolult terület, amelyet valóban egyszerűsítettek, és amely minden felhasználó számára érthetővé vált.”

A nemzetközi kereskedelem ijesztő kilátást jelenthet a kisvállalkozások számára. Az olyan uniós kereskedelmi megállapodások és eszközök, mint például az Access2Markets portál, a Sunde Godbidderhez hasonló kisvállalkozásokat bíznak abban, hogy szélesebb körűvé tegyék hálózatukat.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások