Yritysesimerkki:

EU:n koirien kohtelu kaupan hyödyksi

EU:n koirien kohtelu kaupan hyödyksi

Tuontiprosessi ei voisi olla helpompaa.
Peter Rasmussen, Sunde Godbidder

Pienille perheyrityksille kaikkialla Euroopassa kaupankäynnin helppous on keskeistä niiden menestyksen kannalta. Tämä koskee varmasti Sunde Godbidderia, joka on koirien kalapohjaisia hoitoja tarjoava tanskalainen yhtiö. Perustaja Peter Rasmussen hankkii tuotteensa Islannista.

Tuonti Islannista

Rasmussen kasvoi Grönlannissa, minkä vuoksi hänellä on erinomaiset tiedot lukuisista Pohjois-Atlantin lukuisista kalalajeista. Toimintansa alusta lähtien hän etsi Islannissa toimivia tavarantoimittajia, jotka muodostavat yhdessä Liechtensteinin, Norjan ja EU:n 27 jäsenvaltion kanssa Euroopan talousalueen (ETA). ETA:n osana Islanti on hyvin integroitunut sisämarkkinoihin. Elintarvike- ja eläinlääkintäalaa koskeva lainsäädäntö on täysin yhdenmukaistettu ETA-sopimuksessa, ja ETA:n EFTA-valtiot osallistuvat täysimääräisesti Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen toimintaan. Tämän vuoksi elintarvikkeiden/rehutuotteiden tuonti ETA-alueelta on erittäin helppoa.

Yksinkertainen prosessi

ETA-sopimuksen ansiosta paperityötä tai aikaa menetetään hyvin vähän. Tehdäkseen tilauksen Rasmussen vain lähettää sähköpostiviestin luotetulle islantilaiselle toimittajalleen. Saatuaan laskun hän merkitsee laskuun tullinumeron ja toimittaa sen edelleen Tanskan tullille. Tämän jälkeen tuotteet pakataan ja merkitään suoraan Sunde Godbidder -varastoon, ja ne ovat välittömästi valmiita myytäviksi asiakkaille.

Pienyrityksenä Sunde Godbidderilla ei ole logistiikkaa käsittelevää asiantuntijaryhmää, joten Rasmussen toimii itse. Hän arvostaa sitä, että hän voi käyttää Access2Markets-portaalia omalla äidinkielellään tanskaksi ja että prosessi on todellakin yksinkertainen.

Mielestäni Access2Markets-kotisivun rakentaminen on erittäin intuitiivista. Löydän tarvitsemani tiedot nopeasti ja helposti.
Peter Rasmussen, Sunde Godbidder

Hän käyttää esimerkiksi My Trade Assistant -työkalua saadakseen tietoa tiettyjen kalalajien tuotevaatimuksista sekä Islannin ja Tanskan välisistä kauppavirroista. Tuontivaatimuksia koskeva osio on ollut erityisen hyödyllinen, koska siinä esitetään yksityiskohtaisesti hänen tarvitsemansa asiakirjat sekä terveyttä, merkintöjä jne. koskevat erityiset tuotevaatimukset. Rasmussenin mukaan ”tämä on monimutkainen ala, jota on todella yksinkertaistettu ja joka tekee siitä kaikkien käyttäjien ymmärrettävissä.”

Kansainvälinen kauppa voi olla hämmästyttävä mahdollisuus pienille yrityksille. EU:n kauppasopimukset ja -välineet, kuten Access2Markets-portaali, antavat Sunde Godbidderin kaltaisille pienille yrityksille luottamuksen verkkonsa laajentamiseen.

Jaa tämä sivu: