Bedrijfservaring:

EU-honden behandelen in het voordeel van de handel

EU-honden behandelen in het voordeel van de handel

Het proces van invoer zou niet eenvoudiger zijn.
Peter Rasmussen, Sunde Godbidder

Voor kleine familiebedrijven in heel Europa is een gemakkelijke handel van cruciaal belang voor hun succes. Dit is zeker het geval voor Sunde Godbidder, het Deense bedrijf dat op vis gebaseerde behandelingen aanbiedt voor honden. Oprichter Peter Rasmussen koopt zijn producten in IJsland.

Invoer uit IJsland

De heer Rasmussen is opgegroeid in Groenland en heeft daardoor een uitstekende kennis van de vele vissoorten in de Noord-Atlantische Oceaan. Vanaf het begin van zijn bedrijf keek hij naar leveranciers in IJsland, die samen met Liechtenstein, Noorwegen en de 27 EU-lidstaten de Europese Economische Ruimte (EER) vormen. Als onderdeel van de EER is IJsland sterk geïntegreerd in de interne markt. De wetgeving inzake levensmiddelen en veterinaire aangelegenheden is volledig geharmoniseerd binnen de EER-overeenkomst en de EER-EVA-staten nemen volledig deel aan de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid. Dit maakt de invoer van levensmiddelen/diervoeders uit de EER zeer gemakkelijk.

Een eenvoudig proces

Dankzij de EER-Overeenkomst is er zeer weinig papierwerk of tijdverlies. Om een bestelling te plaatsen stuurt Rasmussen gewoon een e-mail naar zijn vertrouwde IJslandse leverancier. Zodra hij de factuur heeft ontvangen, schrijft hij het douanenummer op de factuur en stuurt hij deze naar de Deense douane. De producten worden vervolgens verpakt en geëtiketteerd rechtstreeks aan het magazijn van Sunde Godbidder geleverd en zijn onmiddellijk klaar voor distributie aan de klanten.

Als kleine onderneming heeft Sunde Godbidder geen gespecialiseerd team voor logistiek, dus Rasmussen doet dit zelf. Hij waardeert dat hij het portaal Access2Markets in zijn inheemse Deens kan gebruiken en dat het proces inderdaad eenvoudig is.

Ik vind dat de manier waarop de homepage Access2Markets is opgebouwd zeer intuïtief is. Ik kan snel en gemakkelijk de informatie vinden die ik nodig heb.
Peter Rasmussen, Sunde Godbidder

Hij maakt bijvoorbeeld gebruik van het „My Trade Assistant” -instrument om informatie te vinden over productvereisten voor specifieke vissoorten en gegevens over de handelsstromen tussen IJsland en Denemarken. De rubriek „Invoervereisten” is bijzonder nuttig geweest omdat daarin de documenten die hij nodig heeft, alsook specifieke productvereisten op het gebied van gezondheid, etikettering enz. worden beschreven. Volgens de heer Rasmussen is dit een ingewikkeld gebied dat echt vereenvoudigd is, zodat het voor alle gebruikers begrijpelijk is.

Internationale handel kan een prachtig vooruitzicht zijn voor kleine ondernemingen. Handelsovereenkomsten en -instrumenten van de EU, zoals het portaal Access2Markets, geven kleine bedrijven zoals Sunde Godbidder het vertrouwen om hun net breder te maken.

Deze pagina delen:

Snelle links