Näytetään hakutulokset haulle: "Z" (5)
Sanaluettelo:
Poliittinen organisaatio, Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren valtioiden ryhmän alaryhmä, joka toimii Euroopan unionin kanssa käytävän taloudellisen vuoropuhelun perustana. Se perustettiin vuonna 1992. Sen jäseninä ovat Karibian yhteisön 15 valtiota sekä Dominikaaninen tasavalta. Kaikki Cariforumin osallistujavaltiot Kuubaa lukuun ottamatta ovat allekirjoittaneet AKT-EU-kumppanuussopimuksen tai Cotonoun sopimuksen ja talouskumppanuussopimuksen.
Jäsenvaltiot ovat: Antigua ja Barbuda, Bahama, Barbados, Belize, Kuuba, Dominica, Dominikaaninen tasavalta, Grenada, Guyana, Haiti, Jamaika, Saint Kitts ja Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ja Grenadiinit, Suriname sekä Trinidad ja Tobago.
Asiaan liittyvä sisältö:
Lisätullit ovat kaupan kohteena olevista tavaroista kannettavia veroja. Mahdollisia lisätullityyppejä ovat
- EA: Maatalouden maksuosa
- ADSZ: Sokeripitoisuudesta kannettavat lisätullit
- ADFM: jauhoista kannettava lisätulli.
- KORVA: alennettu maatalouden maksuosa
- ADSZR: sokeripitoisuudesta kannettava alennettu lisätulli
- ADFMR: jauhopitoisuudesta kannettava alennettu lisätulli
Etelä-Amerikan kaupparyhmittymä perustettiin Asunciónin sopimuksella vuonna 1991 ja Ouro Preton pöytäkirjalla vuonna 1994.
Sen varsinaiset jäsenet ovat
- Argentiina
- Brasilia
- Paraguay
- Uruguay
Venezuela on myös täysjäsen, mutta sen jäsenyys on keskeytetty 1. joulukuuta 2016.
Assosioituneet maat ovat
- Bolivia
- Chile
- Kolumbia
- Ecuador
- Guyana
- Peru
- Suriname
Tarkkailijamaat ovat Uusi-Seelanti ja Meksiko. EU on alentanut näiden maiden välisen kaupan tulleja jopa 90 %.
Mitä on sähköinen kaupankäynti?
Sähköisen kaupankäynnin verkkoalustat helpottavat nykyään kauppaa suuresti. Ne voivat olla joko yksittäisiä verkkokauppa-alustoja eli omia verkkokauppoja tai verkkoalustoja, joilla yritys tarjoaa rajapinnan ja yleensä taustatoimisto-ohjelmistoja eri myyjille ja ostajille (esimerkiksi Ebay tai Amazon). Verkkokaupan alustat helpottavat kaupankäyntiä, koska ne antavat yhdestä maasta tuleville myyjille mahdollisuuden ottaa helposti yhteyttä muista maista tuleviin asiakkaisiin. Myyjät voivat mainostaa ja tarjota tavaroitaan ja palvelujaan tällaisilla alustoilla monille potentiaalisille asiakkaille. Vastaavasti tällaiset alustat helpottavat sopivien tuotteiden etsimistä asiakkaille, koska ne esitetään eri myyjien kanssa ja niitä voidaan vertailla keskenään. Asiakkaat voivat olla joko loppukäyttäjiä tai muita yrityksiä, jotka käyttävät näitä tavaroita omaan tuotantoprosessiinsa tai palveluihinsa.
Jos harkitsette tuotteenne myymistä tällaisten verkkokanavien kautta asiakkaille ulkomaisilla markkinoilla, on kuitenkin arvioitava samat vientivaatimukset kuin perinteisillä myyntikanavilla. Kun myydään pieniä määriä loppukäyttäjille, on tärkeää tiedottaa vähämerkityksistä tukea koskevista säännöistä. Tällaiset säännöt vapauttavat usein arvoltaan vähäiset tuotteet tariffeista, ja niihin sisältyy vain minimaaliset muodolliset vaatimukset tarvittavien asiakirjojen osalta. Lisätietoja vähämerkityksistä tukea koskevista järjestelmistä on täällä.
Sen mukaan, mitä tuotteita haluat myydä, voi olla tarpeen arvioida lisävaatimuksia. Sinun on esimerkiksi pohdittava kysymyksiä, jotka koskevat verkossa käytettäviä maksuväyliä, kohdemarkkinoiden tietosuojavaatimuksia ja rajat ylittävää tiedonsiirtoa, tai kysymyksiä siitä, miten varastointiin ja logistiikkaan on suhtauduttava.
Voit ottaa yhteyttä kauppakamareihin, vienninedistämistoimistoihin, konsulttitoimistoihin tai muihin vastaaviin tahoihin auttaaksesi tässä prosessissa (LINK – hyödyllisiä yhteystietoja). Yritys-Eurooppa-verkosto tarjoaa myös pk-yrityksille yleisoppaan sähköiseen kaupankäyntiin Euroopassa. opas sisältää tietoa ulkomaisista markkinoista.
Merialueet, joita säännellään Yhdistyneiden Kansakuntien merioikeusyleissopimuksella ja joihin valtioilla on meren luonnonvarojen etsintää ja käyttöä koskevia erityisoikeuksia. Talousvyöhykkeet ulottuvat perusviivasta 200 meripeninkulman päähän rannikosta.