Izkušnja podjetja:

Čaj zapušča Evropo na nove trge

Čaj zapušča Evropo na nove trge

Leta 2013 sta Yianna Mattheou in Aphroditi Florou ustanovila organiko Anassa. Grški ženski sta bili odločeni, da na svetovni trg prineseta kakovostne grške proizvode, izvoz pa je bil v središču njunega poslovnega načrta. Podjetje, ki ima sedež neposredno zunaj Aten, se osredotoča na pridelavo kakovostnih ekoloških zeliščnih čajev. Z leti je Anassa Organics dala svojo znamko, nagrajevala nagrajene nagrade za okus, pakiranje in podjetništvo. Anassa Organics v Grčiji pridobiva vse sestavine svojih proizvodov in embalaže.

Anassa Organics danes izvozi polovico svojih izdelkov, predvsem v Kanado, Južno Korejo, Japonsko in Singapur, trgovinski sporazumi EU pa imajo resničen in pozitiven vpliv na prodajo.

Spodbujanje konkurenčnosti

Soustanoviteljica Yianna Mattheou pojasnjuje, da je trgovinski sporazum „odločilna spodbuda in olajša naše življenje.“ Po mnenju Mattheou sta glavni koristi cena in papirna dela. Z izvozom v oddaljene države se proizvodnim stroškom stalno prištejejo visoke prevozne pristojbine. Če bi nato dodali tarife, bi bili zeliščni čaji Anassa za končnega potrošnika zelo dragi, saj bi se z uvoznimi tarifami in dajatvami maloprodajne cene njihovih proizvodov zvišale za 10 % do 25 %, zaradi česar bi bili manj konkurenčni na lokalnem trgu. Brezcarinska trgovina, ki jo omogočajo trgovinski sporazumi EU, pomeni, da lahko svoje izdelke prodajajo po privlačnih cenah.

Trgovinski sporazumi EU s Kanado in Japonsko so že močno vplivali na naše poslovanje in prepričani smo, da bodo še naprej pozitivno vplivali na našo prodajo, ustvarili več delovnih mest na lokalni ravni in izboljšali prepoznavnost grških proizvodov po vsem svetu.

Soustanovitelj organizacije Anassa Organics Aphroditi Florou

Čim bolj zmanjšati birokracijo

Japonska je s svojo ceremonalno kulturo čaja ključni trg za zeliščne čaje Anassa. Trgovinski sporazum med EU in Japonsko pomeni, da je izvoz na Japonsko preprost in poceni. Anassa Organics tesno sodeluje z japonskim partnerjem, ki je odgovoren za trženje in prodajo svojih proizvodov na Japonskem. Anassa je bila prijetno presenečena do ugotovitve, da je bila edina dodatna dokumentacija, potrebna za prodajo na Japonsko, potrdilo o poreklu in navadna nakladnica - pogodba o prevozu med pošiljateljem in prevoznikom, ki dokazuje tudi lastništvo blaga. Zahvaljujoč trgovinskemu sporazumu med EU in Kanado to velja tudi za izvoz Anassa Organics v Kanado. Za izvoz v Singapur trgovinski sporazum med EU in Singapurjem pomeni, da potrebujejo le nakladnico.

Pluti skozi carino

Anassa Organics ima tudi izkušnje s prodajo svojih proizvodov v državah, ki nimajo trgovinskih sporazumov z EU. Kontrast je oster. Če na primer ni trgovinskega sporazuma, mora uvoznik najprej registrirati ekološke proizvode Anassa pri pristojni državni organizaciji; samo ta postopek lahko traja od dva do pet mesecev. Nato lahko zahteva preskušanje, dodatne certifikate in izjave proizvajalcev. Ta težak postopek vključuje dodaten čas, pristojbine in carinske postopke tako dobavitelja kot uvoznika. Ko pa bo sklenjen trgovinski sporazum, bo ta proces izginil. Brez dodatnih registracij, brez preskušanja, brez potrdil, brez izjav - samo podjetje.

Anassa Organics zdaj neposredno zaposluje 12 ljudi in podpira 10 proizvajalcev zelišč iz celotne Grčije ter druge dobavitelje. Za dinamična evropska mala podjetja, kot je Anassa Organics, trgovinski sporazumi EU zagotavljajo jasno pot do svetovnih trgov.

Deli to stran:

Hitre povezave