Yritysesimerkki:

Tee poistuu Euroopasta uusille markkinoille

Tee poistuu Euroopasta uusille markkinoille

Yianna Mattheou ja Aphroditi Florou perustivat vuonna 2013 Anassa Organicsia. Kreikkalaiset kaksi naista halusivat tuoda laadukkaita kreikkalaisia tuotteita maailmanmarkkinoille, ja vienti oli vahvasti heidän liiketoimintasuunnitelmansa keskiössä. Juuri Ateenan ulkopuolella sijaitseva yritys keskittyy laadukkaiden orgaanisten yrttiteesten tuotantoon. Anassa Organics on vuosien mittaan saanut tunnustuksensa mausta, pakkaamisesta ja yrittäjyydestä. Anassa Organics hankkii kaikki tuotteidensa ainesosat sekä pakkaukset Kreikasta.

Tällä hetkellä Anassa Organics vie puolet tuotteistaan pääasiassa Kanadaan, Etelä-Koreaan, Japaniin ja Singaporeen, ja EU:n kauppasopimuksilla on todellinen myönteinen vaikutus myyntiin.

Kilpailukyvyn parantaminen

Yianna Mattheou selittää, että kauppasopimus on selkeä kannustin ja helpottaa elämäämme. Mattheoun mukaan kaksi tärkeintä etua ovat hinta ja paperityö. Vienti kauaskantoisiin maihin lisää aina korkeita kuljetusmaksuja tuotantokustannuksiin. Jos lisäätte tariffeihin, Anassan yrttitee tulisi erittäin kalliiksi loppukuluttajalle, kun tuontitariffit ja tullit nostaisivat tuotteidensa vähittäishintaa 10-25 prosenttia, mikä heikentäisi niiden kilpailukykyä paikallisilla markkinoilla. EU:n kauppasopimusten mahdollistama tullivapaa kauppa tarkoittaa sitä, että ne voivat myydä tuotteitaan houkuttelevaan hintaan.

EU:n Kanadan ja Japanin kanssa tekemillä kauppasopimuksilla on jo ollut merkittävä vaikutus liiketoimintaan, ja luotamme siihen, että ne vaikuttavat edelleen myönteisesti EU:n myyntiin, luovat uusia työpaikkoja paikallistasolla ja parantavat kreikkalaisten tuotteiden tunnettuutta maailmanlaajuisesti.
Anassa
Organicsin perustajista Aphroditi Florou

Minimoidaan paperityöt

Japani, jolla on seremoniallinen teekulttuuri, on Anassa Organics -rohdosteen keskeinen markkina-alue. EU:n ja Japanin kauppasopimus merkitsee, että vienti Japaniin on helppoa ja edullista. Anassa Organics tekee tiivistä yhteistyötä japanilaisen kumppanin kanssa, joka vastaa tuotteidensa markkinoinnista ja myynnistä Japanissa. Anassa oli miellyttävästi yllättynyt siitä, että ainoa Japaniin myymiseen tarvittava lisäasiakirja oli alkuperätodistus ja yksinkertainen konossementti – laivaajan ja rahdinkuljettajan välinen kuljetussopimus, joka myös osoittaa tavaroiden omistusoikeuden. EU:n ja Kanadan välisen kauppasopimuksen ansiosta näin on myös silloin, kun Anassa Organics harjoittaa vientiä Kanadaan. Singaporeen suuntautuvaa vientiä varten EU:n ja Singaporen kauppasopimus edellyttää vain konossementtia.

Purjehtiminen tullin kautta

Anassa Organicsilla on kokemusta myös tuotteidensa myynnistä maissa, joilla ei ole kauppasopimuksia EU:n kanssa. Kontrasti on jyrkkä. Esimerkiksi jos kauppasopimusta ei ole, tuojan on ensin rekisteröitävä Anassa Organics -tuotteet maan toimivaltaisessa organisaatiossa; pelkästään tämä prosessi voi kestää kahdesta viiteen kuukautta. Tämän jälkeen tuote voi vaatia testausta, lisätodistuksia ja valmistajan vakuutuksia. Tämä raskas prosessi edellyttää lisäaikaa, maksuja ja tullimenettelyjä sekä toimittajalta että tuojalta. Mutta kun kauppasopimus on tehty, prosessi häviää. Ei lisärekisteröintiä, testausta, todistuksia, ilmoituksia ei – vain liiketoimintaa.

Anassa Organics työllistää nyt suoraan 12 henkilöä ja tukee 10:tä yrtintuottajaa eri puolilta Kreikkaa sekä muita toimittajia. Dynaamisille eurooppalaisille pk-yrityksille, kuten Anassa Organicsille, EU:n kauppasopimukset tarjoavat selkeän väylän maailmanmarkkinoille.

Jaa tämä sivu: