Cégtörténet:

A tea új piacokra hagyja Európát

A tea új piacokra hagyja Európát

2013-Ban Yianna Mattheou és Aphroditi Florou alapította az Anassa Organics-t. A két görög nő eltökélt szándéka, hogy minőségi görög termékeket hozzanak be a világpiacra, és üzleti tervük középpontjában az export áll. Az Athénon kívül működő vállalat minőségi biogyógyászatra összpontosít. Az évek során az Anassa Organics elismerést nyert az ízért, a csomagolásért és a vállalkozói szellemért. Az Anassa Organics a termékeihez szükséges összes összetevőt, valamint a csomagolást Görögországban szerzi be.

Ma az Anassa Organics termékei felét exportálja, főként Kanadába, Dél-Koreába, Japánba és Szingapúrba, az EU kereskedelmi megállapodásai pedig valós és pozitív hatást gyakorolnak az értékesítésre.

A versenyképesség fokozása

Yianna Mattheou társalapítója kifejti, hogy a kereskedelmi megállapodás „meghatározott ösztönzést jelent és megkönnyíti életünket”. Mattheou szerint a két fő előny az ár és a papírmunka. A távoli országokba irányuló export minden esetben magas szállítási díjakat von maga után a termelési költségekhez képest. Ha ezt követően hozzáadnák a vámtarifákat, Anassa gyógyteái nagyon drágává válnának a végső fogyasztó számára, mivel az importvámok és a vámok 10 %-ról 25 %-ra emelnék termékeik kiskereskedelmi árát, ami csökkenti versenyképességüket a helyi piacon. Az uniós kereskedelmi megállapodások által lehetővé tett vámmentes kereskedelem azt jelenti, hogy vonzó áron értékesíthetik termékeiket.

Az EU Kanadával és Japánnal kötött kereskedelmi megállapodásai már jelentős hatást gyakoroltak vállalkozásunkra, és biztosak vagyunk abban, hogy továbbra is pozitívan befolyásolják értékesítésünket, helyi szinten több munkahelyet teremtenek, és világszerte ismertebbé teszik a görög termékeket.
Aphroditi Florou, az Anassa Organics
társalapítója

A papírmunka minimalizálása

A teakultúrával rendelkező Japán az Anassa Organics gyógyteák kulcsfontosságú piaca. Az EU-Japán kereskedelmi megállapodás azt jelenti, hogy a Japánba irányuló export egyszerű és olcsó. Az Anassa Organics szorosan együttműködik egy japán partnerrel, aki termékeit Japánban forgalmazza és értékesíti. Az Anassa szerencsére meglepett, amikor megállapította, hogy a Japánban történő értékesítéshez szükséges egyetlen kiegészítő dokumentum a származási bizonyítvány és az egyszerű hajóraklevél volt – a feladó és a fuvarozó közötti szállítási szerződés, amely szintén bizonyítja az áruk tulajdonjogát. Az EU és Kanada közötti kereskedelmi megállapodásnak köszönhetően ez a helyzet akkor is, amikor az Anassa Organics Kanadába exportál. A Szingapúrba irányuló exporthoz az EU-Szingapúr kereskedelmi megállapodás azt jelenti, hogy csak hajóraklevélre van szükségük.

Áthaladás a vámhatóságon

Az Anassa Organics tapasztalatot szerzett termékei olyan országokban történő értékesítésében is, amelyek nem kötöttek kereskedelmi megállapodást az EU-val. A kontraszt éles. Kereskedelmi megállapodás hiányában például az importőrnek először nyilvántartásba kell vetetnie az Anassa Organics termékeket az ország illetékes szervezeténél; ez a folyamat önmagában két-öt hónapot vehet igénybe. Ezt követően a termékhez tesztelésre, további tanúsítványokra és gyártói nyilatkozatokra lehet szükség. Ez a nehéz eljárás további időt, díjakat és vámeljárásokat jelent mind a beszállító, mind az importőr részéről. Ha azonban létrejön a kereskedelmi megállapodás, ez a folyamat eltűnik. Nincs további regisztráció, nincs tesztelés, nincs tanúsítvány, nincs nyilatkozat – csak üzleti tevékenység.

Az Anassa Organics jelenleg 12 főt foglalkoztat közvetlenül, és Görögország minden részéről 10 fűszernövény-termesztőt, valamint más beszállítókat támogat. Az olyan dinamikus európai kisvállalkozások számára, mint az Anassa Organics, az uniós kereskedelmi megállapodások egyértelmű utat jelentenek a globális piacok felé.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások