Virksomhedens historie:

Te forlader Europa til nye markeder

Te forlader Europa til nye markeder

I 2013 grundlagde Yianna Mattheou og Aphroditi Florou Anassa Organics. De to græske kvinder var fast besluttet på at bringe græske kvalitetsprodukter ind på verdensmarkedet med eksport i centrum for deres forretningsplan. Virksomheden, der ligger lige uden for Athen, fokuserer på produktion af økologiske urteteer af høj kvalitet. I årenes løb har Anassa Organics mærket og vundet smags-, emballerings- og iværksætteraktiviteter. Anassa Organics køber alle ingredienserne i deres produkter samt emballagen i Grækenland.

I dag eksporterer Anassa Organics halvdelen af sine produkter, hovedsagelig til Canada, Sydkorea, Japan og Singapore, og EU's handelsaftaler har en reel og positiv indvirkning på salget.

Styrkelse af konkurrenceevnen

Medstifter af Yianna Mattheou forklarer, at en handelsaftale "er et klart incitament og gør vores liv lettere". De to største fordele er ifølge Mattheou prisen og papirarbejdet. Eksport til lande, der er væk fra EU, lægger uvægerligt høje transportgebyrer til produktionsomkostningerne. Hvis du så skulle tilføje told, ville Anassa's urteteer blive meget dyre for den endelige forbruger med importtold og afgifter, der forhøjede detailprisen på deres produkter med 10 % til 25 %, hvilket ville gøre dem mindre konkurrencedygtige på det lokale marked. Toldfri handel, som EU's handelsaftaler giver mulighed for, betyder, at de kan sælge deres produkter til et attraktivt prisniveau.

EU's handelsaftaler med Canada og Japan har allerede haft en betydelig indvirkning på vores forretning, og vi er overbevist om, at de fortsat vil påvirke vores salg positivt, skabe flere arbejdspladser lokalt og gøre græske produkter mere kendte på verdensplan.
Aphroditi Florou
medstifter af Anassa Organics

Minimering af papirarbejde

Japan er med sin ceremonielle tekultur et vigtigt marked for Anassa Organics urteteas. Handelsaftalen mellem EU og Japan betyder, at eksport til Japan er let og billig. Anassa Organics arbejder tæt sammen med en japansk partner, som er ansvarlig for markedsføring og salg af deres produkter i Japan. Anassa var overrasket over at finde, at den eneste ekstra dokumentation, der var nødvendig for at sælge til Japan, var et oprindelsescertifikat og et simpelt konnossement — transportaftalen mellem afskiberen og transportøren, som også dokumenterer ejerskab af varerne. Takket være handelsaftalen mellem EU og Canada er dette også tilfældet, når Anassa Organics eksporterer til Canada. For at kunne eksportere til Singapore betyder handelsaftalen mellem EU og Singapore, at de kun behøver et konnossement.

Sejler gennem toldvæsenet

Anassa Organics har også erfaring med at sælge deres produkter i lande, der ikke har handelsaftaler med EU. Kontrasten er stærk. Hvis der f.eks. ikke er indgået nogen handelsaftale, skal importøren først registrere Anassa Organics products hos landets kompetente organisation. denne proces kan alene tage mellem to og fem måneder. Derefter kan produktet kræve prøvning, supplerende certifikater og fabrikanterklæringer. Denne besværlige proces indebærer ekstra tid, gebyrer og toldprocedurer fra både leverandørens og importørens side. Men når først en handelsaftale er på plads, forsvinder denne proces. Ingen yderligere registreringer, ingen test, ingen certifikater, ingen erklæringer — kun forretning.

Anassa Organics beskæftiger nu 12 personer direkte og støtter 10 urteproducenter fra hele Grækenland samt andre leverandører. For dynamiske små virksomheder i Europa som Anassa Organics udgør EU's handelsaftaler en klar vej til de globale markeder.

Del denne side: