Izkušnja podjetja:

Napajanje sončnejše prihodnosti

Napajanje sončnejše prihodnosti

Ml System dobavlja tehnologije sončne energije gradbeni industriji ter pomorski in prometni industriji ne le na Poljskem, temveč po vsej Evropi in po svetu. Jan Strzałkowski, direktor za izvoz pri sistemu ML System, pravi, da „pri mednarodni prodaji trgovinski sporazumi resnično pomagajo“.

To poljsko podjetje proizvaja steklo in fotovoltaične izdelke, hkrati pa kupuje tudi licence za prodajo izdelkov pod lastno blagovno znamko. To pomeni, da kupujejo sestavne dele ali izdelke od mednarodnih dobaviteljev zunaj Evropske unije in zato uživajo ugodnosti trgovinskih sporazumov obeh strani. 

Neizkoriščeni trgi

Ko je sistem ML dosegel uspeh po vsej Evropi, zlasti v Švici in Skandinaviji, je začel raziskovati trge zunaj EU in poiskal donosne trge v državah, kot so Azerbajdžan, Türkiye, Slonokoščena obala in Ukrajina, ki jih te ekološke rešitve zelo zanimajo.

Čeprav konkurirajo nizkocenovni azijski konkurenti, partnerji družbe ML System iščejo dobavitelje iz EU za kakovost njihovih proizvodov, trgovinski sporazumi pa jim omogočajo, da učinkoviteje konkurirajo.

Na svetovni ravni se spreminja miselnost do obnovljivih virov energije. Fotovoltaika ne velja več za vesoljsko tehnologijo, temveč za gradbeni material, ki lahko prispeva k zmanjšanju emisij CO2.
Jan Strzałkowski, sistem ML

Strzałkowski pravi, da „kjer je dejanska prednost trgovinskih sporazumov hitra, saj je čas za kupce izjemno pomemben za naše podjetje“. Sistem ml ima izvozno ekipo, ki vodi postopek in je „določno hitreje pošiljati v države s trgovinskimi sporazumi“. Osrednji del postopka je izjava o poreklu (potrdilo EUR.1), ki po mnenju g. Strzałkowskega „zagotavlja varen prehod izdelka in poenostavlja postopek določanja dajatev“. Odkar je leta 2017 začel veljati pridružitveni sporazum med EU in Ukrajino, je sistem MLS opazil zmanjšanje birokracije in znatno povečanje poizvedb novih strank iz te regije. „To kaže, da sta obe strani poenostavitev postopkov sprejeli pozitivno in da ima dejansko pomembno vlogo v resničnem vsakdanjem poslovanju,“ pravi Strzałkowski.

Deli to stran:

Hitre povezave