Bedrijfservaring:

Een zonnige toekomst in de hand werken

Een zonnige toekomst in de hand werken

Ml System levert zonne-energietechnologieën niet alleen in Polen, maar ook in heel Europa en de rest van de wereld aan de bouwsector en de zee- en vervoerssector. Jan Strzałkowski, directeur exportverkoop bij ML System, zegt: „Voor internationale verkoop dragen handelsovereenkomsten echt bij”.

Deze Poolse onderneming produceert glas- en fotovoltaïsche producten, maar koopt ook licenties voor de verkoop van producten onder hun eigen merk. Dit betekent dat zij onderdelen of producten kopen van internationale leveranciers buiten de Europese Unie en dus profiteren van de voordelen van de handelsovereenkomsten van beide partijen. 

Onaangeboorde markten

Na in heel Europa, met name in Zwitserland en Scandinavië, succes te hebben geboekt, is het ML-systeem begonnen met onderzoek naar markten buiten de EU en ontdekte het lucratieve markten in landen als Azerbeidzjan, Türkiye, Ivoorkust en Oekraïne, die zeer geïnteresseerd zijn in deze ecooplossingen.

Hoewel er concurrentie is van goedkope Aziatische concurrenten, zoeken partners van ML System naar EU-leveranciers voor hun productkwaliteit en stellen de handelsovereenkomsten hen in staat doeltreffender te concurreren.

Wereldwijd verandert de mentaliteit ten aanzien van hernieuwbare energiebronnen. PV wordt niet langer beschouwd als ruimtevaarttechnologie, maar als bouwmateriaal dat kan bijdragen tot de vermindering van CO2-emissies.
Jan Strzałkowski, ML System

De heer Strzałkowski zegt dat „wanneer we het werkelijke voordeel van handelsovereenkomsten zien, snelheid is, aangezien tijd tot klant van groot belang is voor ons bedrijf”. Ml System heeft een exportteam dat het proces beheert en het is „zeker sneller om naar landen met handelsovereenkomsten te varen”. Centraal in het proces staat de verklaring van oorsprong (EUR.1-certificaat), die volgens de heer Strzałkowski „de veilige doorgang van het product waarborgt en het proces van vaststelling van de rechten vereenvoudigt”. Sinds de associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne in 2017 in werking is getreden, heeft het WL-systeem geconstateerd dat het papierwerk is afgenomen en dat de vragen van nieuwe klanten uit die regio aanzienlijk zijn toegenomen. „Hieruit blijkt dat de vereenvoudiging van de processen door beide partijen positief werd ervaren en inderdaad een enorme rol speelt in echte dagelijkse zaken”, zegt Strzałkowski.

Deze pagina delen:

Snelle links