Priča o iskustvu poduzeća:

Poticanje sunčanije budućnosti

Poticanje sunčanije budućnosti

Sustav ml isporučuje tehnologije solarne energije građevinskoj industriji, kao i pomorskoj i prometnoj industriji, ne samo u Poljskoj nego i diljem Europe i svijeta. Jan Strzałkowski, direktor za prodaju izvoza u ML sustavu, kaže da „za međunarodnu prodaju trgovinski sporazumi zaista pomažu”.

To poljsko poduzeće proizvodi staklo i fotonaponske proizvode, ali i kupuje licencije za prodaju proizvoda pod vlastitom robnom markom. To znači da kupuju komponente ili proizvode od međunarodnih dobavljača izvan Europske unije te stoga imaju koristi od trgovinskih sporazuma s obje strane. 

Neiskorištena tržišta

Nakon što je ostvario uspjeh diljem Europe, posebno u Švicarskoj i Skandinaviji, sustav ML-a počeo je istraživati tržišta izvan EU-a i pronašao unosna tržišta u zemljama kao što su Azerbajdžan, Türkiye, Côte d’Ivoire i Ukrajina, koje su vrlo zainteresirane za ta ekološka rješenja.

Iako postoji konkurencija jeftinih azijskih konkurenata, partneri MLsustava traže dobavljače iz EU-a za kvalitetu svojih proizvoda, a trgovinski sporazumi omogućuju im da se učinkovitije natječu.

U svijetu se mijenja mentalitet prema obnovljivim izvorima energije. Fotonaponska energija više se ne smatra svemirskom tehnologijom, već građevinskim materijalom koji može doprinijeti smanjenju emisija CO2.
Jan Strzałkowski, ML sustav

G. Strzałkowski kaže da je „kada je stvarna prednost trgovinskih sporazuma brzina, s obzirom na to da je vrijeme potrebno za klijente iznimno važno za naše poslovanje”. Sustav ml ima tim za izvoz koji upravlja postupkom i „definitivno brže šalje u zemlje s trgovinskim sporazumima”. U središtu postupka je izjava o podrijetlu (potvrda EUR.1) kojom se „osigurava siguran prolaz proizvoda i pojednostavnjuje postupak određivanja carina” prema mišljenju g. Strzałkowskog. Od stupanja na snagu Sporazuma o pridruživanju između EU-a i Ukrajine 2017. sustav pranja novca primijetio je da se papirologija smanjila i da su se upiti novih klijenata iz te regije znatno povećali. „To pokazuje da su obje strane pozitivno percipirale pojednostavljenje postupaka i da ono doista ima golemu ulogu u stvarnom svakodnevnom poslovanju”, kaže g. Strzałkowski.

Podijelite ovu stranicu:

Brze poveznice