Virksomhedens historie:

Fremme af en sunnier fremtid

Fremme af en sunnier fremtid

Ml System leverer solenergiteknologier til bygge- og anlægssektoren samt til søfarts- og transportindustrien, ikke kun i Polen, men i hele Europa og resten af verden. Jan Strzałkowski, direktør for eksportsalg i ML-systemet, siger, at "i forbindelse med internationale salg hjælper handelsaftaler virkelig".

Denne polske virksomhed fremstiller glas- og solcelleprodukter, men køber også licenser til at sælge produkter under deres eget mærke. Det betyder, at de køber komponenter eller produkter fra internationale leverandører uden for Den Europæiske Union og derfor nyder godt af fordelene ved handelsaftalerne fra begge sider. 

Uudnyttede markeder

Efter at have opnået succes i hele Europa, navnlig i Schweiz og Skandinavien, begyndte ML-systemet at undersøge markeder uden for EU og fandt lukrative markeder i lande som Aserbajdsjan, Türkiye, Elfenbenskysten og Ukraine, som er meget interesserede i disse økoløsninger.

Selv om der er konkurrence fra lavprisasiatiske konkurrenter, søger ML Systems partnere EU-leverandører for deres produktkvalitet, og handelsaftalerne sætter dem i stand til at konkurrere mere effektivt.

På globalt plan ændrer mentaliteten hen imod vedvarende energikilder sig. PV betragtes ikke længere som en rumteknologi, men som et byggemateriale, der kan bidrage til at reducere CO2-emissionerne.
Jan Strzałkowski, ML-systemet

Strzałkowski udtaler, at "hvor vi ser den reelle fordel ved handelsaftaler hurtigt, da tid til kunde er meget vigtig i vores forretning". Ml System har et eksportteam, der styrer processen, og det er "helt sikkert hurtigere at sende til lande med handelsaftaler". Et centralt element i processen er oprindelseserklæringen (EUR.1-certifikat), som ifølge Strzałkowski garanterer produktets sikre passage og forenkler processen med fastsættelse af told. Siden associeringsaftalen mellem EU og Ukraine trådte i kraft i 2017, har ML-systemet bemærket, at både papirarbejdet er faldet, og at forespørgsler fra nye kunder fra denne region er steget betydeligt. "Dette viser, at forenklingen af processerne blev positivt opfattet af begge parter og faktisk spiller en enorm rolle i den virkelige hverdag," siger Strzałkowski.

Del denne side: