Ιστορία εταιρείας:

Τροφοδοτώντας ένα μέλλον από τον ήλιο

Τροφοδοτώντας ένα μέλλον από τον ήλιο

Η ml System παρέχει τεχνολογίες ηλιακής ενέργειας στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς και στους κλάδους της θάλασσας και των μεταφορών, όχι μόνο στην Πολωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Ο Jan Strzałkowski, διευθυντής εξαγωγικών πωλήσεων στο ML System, δηλώνει ότι «για τις διεθνείς πωλήσεις, οι εμπορικές συμφωνίες πράγματι βοηθούν».

Αυτή η πολωνική επιχείρηση κατασκευάζει γυαλί και φωτοβολταϊκά προϊόντα, αλλά αγοράζει επίσης άδειες για την πώληση προϊόντων με το δικό της εμπορικό σήμα. Αυτό σημαίνει ότι αγοράζουν συστατικά μέρη ή προϊόντα από διεθνείς προμηθευτές εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ως εκ τούτου, απολαμβάνουν τα οφέλη των εμπορικών συμφωνιών και από τις δύο πλευρές. 

Αναξιοποίητες αγορές

Αφού σημείωσε επιτυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη, ιδίως στην Ελβετία και τη Σκανδιναβία, το ML System άρχισε να ερευνά αγορές εκτός ΕΕ και βρήκε επικερδείς αγορές σε χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν, το Türkiye, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Ουκρανία, οι οποίες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για αυτές τις οικολογικές λύσεις.

Ενώ υπάρχει ανταγωνισμός από Ασιάτες ανταγωνιστές χαμηλού κόστους, οι εταίροι της ML System αναζητούν προμηθευτές της ΕΕ για την ποιότητα των προϊόντων τους και οι εμπορικές συμφωνίες τους επιτρέπουν να ανταγωνίζονται αποτελεσματικότερα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η νοοτροπία προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλάζει. Τα φωτοβολταϊκά δεν θεωρούνται πλέον διαστημική τεχνολογία, αλλά δομικό υλικό που μπορεί να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2.
Jan Strzałkowski, σύστημα ML

Ο κ. Strzałkowski δηλώνει ότι «όπου βλέπουμε ότι το πραγματικό πλεονέκτημα των εμπορικών συμφωνιών είναι η ταχύτητα, καθώς ο χρόνος έως τον πελάτη είναι εξαιρετικά σημαντικός για την επιχείρησή μας». Το σύστημα ml έχει μια ομάδα εξαγωγών που διαχειρίζεται τη διαδικασία και είναι «σίγουρα ταχύτερη η αποστολή του σε χώρες που έχουν συνάψει εμπορικές συμφωνίες». Κεντρικό στοιχείο της διαδικασίας είναι η δήλωση καταγωγής (πιστοποιητικό EUR.1) η οποία «εγγυάται την ασφαλή διέλευση του προϊόντος και απλουστεύει τη διαδικασία καθορισμού των δασμών» σύμφωνα με τον κ. Strzałkowski. Από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας το 2017, το ML System έχει παρατηρήσει τόσο ότι η γραφειοκρατία έχει μειωθεί όσο και ότι οι έρευνες από νέους πελάτες από την εν λόγω περιοχή έχουν αυξηθεί σημαντικά. «Αυτό δείχνει ότι η απλούστευση των διαδικασιών έγινε θετικά αντιληπτή και από τις δύο πλευρές και πράγματι διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στις πραγματικές καθημερινές εργασίες», λέει ο κ. Strzałkowski.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας:

Γρήγορες συνδέσεις

Συχνές ερωτήσεις