Yritysesimerkki:

Aurinkoisen tulevaisuuden moottori

Aurinkoisen tulevaisuuden moottori

Ml-järjestelmä tarjoaa aurinkoenergiateknologiaa rakennusteollisuudelle sekä meri- ja liikenneteollisuudelle Puolan lisäksi kaikkialla Euroopassa ja muualla maailmassa. ML Systemin vientimyyntijohtaja Jan Strzałkowski toteaa, että ”kansainvälisessä kaupassa kauppasopimukset todella auttavat”.

Tämä puolalainen yritys valmistaa lasi- ja aurinkosähkötuotteita mutta myös ostaa lisenssejä tuotteiden myymiseksi omalla tuotemerkillään. Tämä tarkoittaa sitä, että ne ostavat komponentteja tai tuotteita kansainvälisiltä toimittajilta Euroopan unionin ulkopuolelta ja hyötyvät siten molempien osapuolten kauppasopimusten eduista. 

Käyttämättömät markkinat

Saavutettuaan menestyksen kaikkialla Euroopassa, erityisesti Sveitsissä ja Skandinaviassa, ML System alkoi tutkia EU:n ulkopuolisia markkinoita ja löysi tuottoisia markkinoita esimerkiksi Azerbaidžanissa, Türkiyessa, Norsunluurannikolla ja Ukrainassa, jotka ovat erittäin kiinnostuneita näistä ekoratkaisuista.

Vaikka halpahintaiset aasialaiset kilpailijat kilpailevat keskenään, ML Systemin kumppanit etsivät EU:n toimittajia tuotteidensa laadusta, ja kauppasopimukset antavat niille mahdollisuuden kilpailla tehokkaammin.

Uusiutuvia energialähteitä koskeva ajattelutapa on muuttumassa maailmanlaajuisesti. Aurinkosähköä ei enää pidetä avaruusteknologiana vaan rakennusmateriaalina, joka voi osaltaan vähentää hiilidioksidipäästöjä.
Jan Strzałkowski, ML-järjestelmä

Strzałkowski toteaa, että ”milloin kauppasopimusten todellinen etu on nopea, asiakasaika on erittäin tärkeä liiketoiminnassamme”. Ml Systemillä on vientiryhmä, joka hallinnoi prosessia, ja se on ”selvästi nopeampi lähettää maihin, joilla on kauppasopimus”. Keskeistä tässä prosessissa on alkuperäilmoitus (EUR.1-todistus), joka Strzałkowskin mukaan takaa tuotteen turvallisen kulun ja yksinkertaistaa tullien määrittämistä. Sen jälkeen, kun EU:n ja Ukrainan assosiaatiosopimus tuli voimaan vuonna 2017, ML System on havainnut, että paperityö on vähentynyt ja että alueen uusien asiakkaiden tiedustelut ovat lisääntyneet merkittävästi. ”Tämä osoittaa, että molemmat osapuolet suhtautuivat myönteisesti prosessien yksinkertaistamiseen ja että sillä on suuri merkitys todellisissa jokapäiväisissä liiketoimissa”, Strzałkowski toteaa.

Jaa tämä sivu: