Resultater af søgning i ordlisten for ˮWˮ (20)
Liste over termer i ordliste:
AEO-konceptet er baseret på Verdenstoldorganisationen (WCO) indførte Customs-Business Partnership med henblik på at sikre sikring af forsyningskæden og samtidig lette toldprocedurerne.
Erhvervsdrivende, der frivilligt opfylder en række kriterier, arbejder tæt sammen med toldmyndighederne. Dette
indebærer, at der altid skal være et forhold mellem toldmyndighederne og ansøgeren/AEO.
Dette forhold skal bygge på principperne om gensidig gennemsigtighed, korrekthed, rimelighed og ansvarlighed.
Relateret indhold:
Codex Alimentarius, eller "Food Code", er en samling standarder, retningslinjer og adfærdskodekser, som er vedtaget af Codex Alimentarius-Kommissionen (CAC) vedrørende fødevarer, fødevareproduktion og fødevaresikkerhed. Det har til formål at beskytte forbrugernes sundhed og fremme fair praksis i forbindelse med handel med fødevarer. CAC oprettes af FN's Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisation (FAO) og Verdenssundhedsorganisationen (WHO).
Traktat, som var forløber for Verdenshandelsorganisationen (WTO). Den tjente som ramme for forhandlinger om liberalisering af verdenshandelen og bidrog til at strukturere det multilaterale handelssystem.
GATT 1947 henviser til GATT's tidligere affattelse, mens GATT 1994 er den nye udgave af den almindelige overenskomst, der er indarbejdet i WTO, og som regulerer handelen med varer.
Regionalt handelsorganisation og frihandelsområde bestående af fire europæiske stater: Island, Liechtenstein, Norge og Schweiz. Organisationen opererer parallelt med Den Europæiske Union (EU), og alle fire medlemsstater deltager i det europæiske indre marked og indgår i Schengenområdet. De er imidlertid ikke part i Den Europæiske Unions toldunion.
International aftale om internationale normer for plantesundhedsforanstaltninger. Disse standarder, direktiver og henstillinger er anerkendt som globale henvisninger i Verdenshandelsorganisationen (WTO), særlig aftalen om sundheds- og plantesundhedsforanstaltninger (SPS).
Den Internationale Union for Beskyttelse af Plantenyheder — mellemstatslig organisation med hovedkvarter i Genève (Schweiz) oprettet ved den internationale konvention om beskyttelse af plantenyheder. Den har til formål at tilvejebringe og fremme et effektivt system til beskyttelse af plantesorter med henblik på at fremme udviklingen af nye sorter af planter til gavn for samfundet.
Hvad er e-handel?
Handel lettes i dag i høj grad af onlineplatforme for e-handel. Disse kan enten være individuelle e-handelsplatforme, dvs. egne onlinebutikker eller platforme, hvor en virksomhed tilbyder forskellige sælgere og købere (f.eks. Ebay eller Amazon). E-handelsplatforme letter handelen, fordi de giver sælgere fra ét land mulighed for let at komme i kontakt med kunder fra andre lande. Sælgere kan reklamere for og udbyde deres varer og tjenester på sådanne platforme til mange potentielle kunder. Tilsvarende gør sådanne platforme det lettere at søge efter egnede produkter til kunderne, da de vil blive præsenteret for og sammenligne forskellige sælgere. Kunderne kan være enten slutbrugere eller andre firmaer, der anvender disse varer til deres egen produktionsproces eller -tjeneste.
Hvis du overvejer at sælge dit produkt via sådanne onlinekanaler til kunder på udenlandske markeder, er det ikke desto mindre nødvendigt at vurdere de samme eksportkrav som for de traditionelle salgskanaler. Ved salg af små mængder til slutbrugere er det vigtigt at informere dig selv om de minimis-reglerne. Sådanne regler fritager ofte lavværdiforsendelser fra tarifferne og har kun minimale formelle krav til den nødvendige dokumentation. Læs mere om de minimis-ordninger her
Afhængigt af hvilke produkter du vil sælge, kan det være nødvendigt at vurdere yderligere krav. Du skal f.eks. overveje spørgsmål om betalingsportaler, der bruges online, om krav på dit målmarked om databeskyttelse og grænseoverskridende overførsel af data eller spørgsmål om, hvordan man håndterer warehousing og logistik.
Du kan kontakte handelskamre, eksportfremmekontorer, konsulentvirksomheder eller lignende institutioner for hjælp i denne proces (link til nyttige kontakter). Enterprise Europe Network tilbyder også en generel vejledning for SMV'er til e-handel i Europa, som indeholder oplysninger om oversøiske markeder.
Landene i Den Europæiske Frihandelssammenslutning. De er Island, Liechtenstein, Norge og Schweiz.
Varer, som udelukkende er fremstillet på den pågældende parts territorium, uden at der er anvendt materialer fra noget andet land. Dette omfatter bl.a. planter, mineraler eller levende dyr.
Internationale kommercielle vilkår. Elleve salgsbetingelser accepteret på verdensplan i forbindelse med overdragelse af omkostninger og ansvar mellem køber og sælger. De er foreslået, ajourført og ophavsretligt beskyttet af Det Internationale Handelskammer (ICC) og fungerer som globale standarder for en ensartet fortolkning af fælles kontraktbestemmelser i international handel.
Kort sagt er der tale om (1) Ex Works (EXW), (2) Free Carrier (FCA), (3) Free Alongside Ship (FAS), (4) FOB (Free on board Vessel), (5) Cost and Freight (CFR), (6) Cost, insurance and freight (CIF), (7) Carriage Paid to (CPT), (8) Carriage and Insurance Paid to (CIP), (9) Delivated In Place (DAP), Delipared In Place Unloaded (DPU), Deliffed Duty Paid (DDP).