Egyablakos belépési pont

Az egyablakos ügyintézési pont az Európai Bizottság kereskedelmi osztályán belüli csapat, amely a kereskedelmi jogérvényesítési főtisztviselő irányítása alatt áll. Az egyablakos ügyintézési pont az első kapcsolattartó pont minden olyan uniós érdekelt fél számára, aki harmadik országokban potenciális kereskedelmi akadályokkal szembesül, vagy akik úgy találják, hogy nem felelnek meg a kereskedelemmel és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos fenntarthatósági szabályoknak vagy az általános vámkedvezmény-rendszernek, kereskedelmi partnereinknek.

Az egyablakos ügyintézési pont két panaszbejelentő űrlapot dolgozott ki, amelyek közül az egyik a piacra jutási/kereskedelmi akadályokról, a másik pedig a fenntarthatósági kérdésekről szól, valamint az ezek kitöltésére vonatkozó, lépésről lépésre szóló útmutatók.

Panaszt kíván indítani az egyablakos ügyintézési pontnál? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az egyablakos ügyintézési pont segítséget nyújthat Önnek a panasz előkészítése során – közvetlenül a trade-single-entry-point@ec.europa.eu címen léphet kapcsolatba az egyablakos ügyintézési ponttal. Az előzetes értesítési folyamat részeként az egyablakos ügyintézési pont segíthet annak eldöntésében, hogy indítson-e panaszt, és szükség esetén útmutatást adhat Önnek a panaszkezelési eljárás során.

Hogyan követi nyomon az egyablakos ügyintézési pont a panaszokat?

A kapcsolatfelvételi űrlapok beérkezését követően az egyablakos ügyintézési pont egyszerűsített eljárást biztosít az Ön panaszának elbírálására. Ez magában foglalja azt is, hogy a Kereskedelmi Főigazgatóság illetékes szakértői az Európai Bizottság más szolgálataival és adott esetben az uniós küldöttségekkel együttműködve értékelik az Ön kérdését. Amint az értékelés befejeződött, az egyablakos ügyintézési pont közvetlenül kapcsolatba lép Önnel, hogy ismertesse az eredményt és a lehetséges nyomonkövetési intézkedéseket.

Lépjen velünk kapcsolatba

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások