Egyablakos ügyintézési pont

Az egyablakos ügyintézési pont az Európai Bizottság kereskedelmi osztályának csapata, a kereskedelmi jogérvényesítési főtisztviselő irányítása alatt. Az egyablakos ügyintézési pont az első kapcsolattartó pont valamennyi olyan uniós érdekelt fél számára, akik potenciális kereskedelmi akadályokkal szembesülnek harmadik országokban, vagy akik a kereskedelemmel és a fenntartható fejlődéssel vagy az általános vámkedvezmény-rendszerrel kapcsolatos fenntarthatósági szabályoknak való meg nem felelést tapasztalnak.

Az egyablakos ügyintézési pont két panaszbejelentő űrlapot dolgozott ki: az egyiket a piacra jutással/kereskedelmi akadályokkal, a másikat pedig a fenntarthatósági kérdésekkel kapcsolatban, valamint lépésről lépésre szóló útmutatót. A kényszerítés elleni eszközzel kapcsolatos kérdésekben és a vonatkozó információk benyújtásához kérjük, látogasson el a kényszerítés elleni eszköz egyedüli kapcsolattartó pontjára.

Kíván panaszt benyújtani az egyablakos ügyintézési ponton keresztül? Írjon nekünk!

Az egyablakos ügyintézési pont segíthet Önnek panaszának előkészítésében – közvetlenül a trade-single-entry-point@ec.europa.eu e-mail-címen léphet kapcsolatba az egyablakos ügyintézési ponttal. Az előzetes értesítési folyamat részeként az egyablakos ügyintézési pont segíthet Önnek annak eldöntésében, hogy indít-e panaszt, és szükség esetén végigviheti a panasztételi eljárást.

Hogyan követi nyomon az egyablakos ügyintézési pont a panaszokat?

A kapcsolatfelvételi űrlapokon való beérkezést követően az egyablakos ügyintézési pont biztosítja az egyszerűsített eljárást az Ön panaszának értékelésére. Ez magában foglalja, hogy a Kereskedelmi Főigazgatóság illetékes szakértői az Európai Bizottság más szolgálataival és adott esetben az uniós küldöttségekkel együttműködve értékelik az Ön ügyét. Az értékelés befejezését követően az egyablakos ügyintézési pont közvetlenül kapcsolatba lép Önnel, hogy elmagyarázza az eredményt és a lehetséges nyomonkövetési intézkedéseket.

Lépjen velünk kapcsolatba

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások