Cégtörténet:

A kereskedelmi megállapodások a kis országokat ábrázolják a térképen

A kereskedelmi megállapodások a kis országokat ábrázolják a térképen

Az ABCON kisvállalkozás lehet egy kis országban, de a kereskedelmi megállapodások nemzetközi kapcsolatokat biztosítanak számunkra.
Barry Smith
igazgató, ABCON

Az írországi vidéki területen működő vállalat 2005 óta speciális csiszolóanyagokat gyárt nehéz bejárati területek számára, vagy fémfelületeken különleges bevonatokat állít elő. Termékeiket többek között a precíziós tervezésben, a repülőgépiparban és a gépjárműiparban használják. A kereskedelmi megállapodásoknak köszönhetően fogyasztóikkal rendelkeznek Dél-Koreában, Chilében, Szingapúrban és Kanadában, hogy csak néhányat említsenek.

A csökkentett papírmunka előnyeinek kihasználása

„Olyan réspiaci terméket állítunk elő, amelyet olyan áron lehet csomagolni és szállítani, amelyet a piac a kiváló szolgáltatás és technikai támogatás mellett el tud fogadni” – mondja Smith.

Az ABCON szakosodott termékei esetében a kereskedelmi megállapodások nem jelentenek jelentős változást az árképzés szempontjából, mivel az ezekre a termékekre vonatkozó WTO-vám már most is alacsony, 2-3 %. Ahol az ABCON valóban úgy érzi, hogy a kereskedelmi megállapodások előnye csökken a papírmunkában és a vámhatóságokon keresztüli sebességben.

„Az EU-Kanada kereskedelmi megállapodás (CETA) előtt 12-15 nap telhet el ahhoz, hogy termékeinket vámkezeljük, de a CETA-nak köszönhetően a szállítmányok egy nap múlva átmennek a vámhatóságokon. A szükséges papírmunka is csökkent, ami enyhíti a logisztikai csapatunkra nehezedő nyomást" – mondja Smith.

Amikor az ABCON megkezdte tevékenységét, kilenc alkalmazottja volt. Jelenleg 140 teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztatnak, így a vállalat jelentős munkaadóvá válik a régióban. Azon kívül, hogy közvetlenül foglalkoztatják őket, helyi beszállítókkal és alvállalkozókkal dolgoznak különböző szolgáltatásokért. Ily módon a kereskedelmi megállapodások pozitív hatást gyakorolnak az olyan uniós vállalatokra, amelyek esetleg nem is exportorientáltak.

Figyelemfelkeltés Japánban

Az ABCON most belép a japán piacra, és ez az EU-Japán kereskedelmi megállapodás közvetlen következménye. Smith úr a következőket mondja: „”„a megállapodás előtt szinte nem volt lehetőség arra, hogy az ABCON ott kereskedjen, mivel Japán nagyon nehéz piac, és nincs vonakodva az országban.” Ez most először érkezik a potenciális japán ügyfelektől érkező megkeresésekhez. A közelmúltban az Enterprise Ireland EEN tag japán üzletemberekből álló kontingenst hozott létre Írországba, és meglátogatta az ABCON-honlapot. A japán látogatók kevés előzetes ismerettel rendelkeztek Írországról, és az EU-Japán kereskedelmi megállapodás kulcsfontosságú vonzerőt jelentett.

„A potenciális vásárlók gyakran tisztában vannak Írországgal az idegenforgalom vagy talán a gyógyszeripar tekintetében, de nem feltétlenül ipari beszállítóként és kereskedelmi megállapodásokként e felfogás megváltoztatásának hatékony eszközei. Az uniós kereskedelmi megállapodások ma minden eddiginél nagyobb lehetőségeket teremtenek a kisvállalkozások számára" – mondja Smith.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások