Virksomhedens historie:

Handelsaftaler sætter små lande på kortet

Handelsaftaler sætter små lande på kortet

ABCON kan være en lille virksomhed i et lille land, men handelsaftaler giver os international rækkevidde.

Direktør for Barry Smith, ABCON

Virksomheden, der er beliggende i Irland, har siden 2005 fremstillet specialiserede slibeprodukter til vanskeligt tilgængelige områder eller til at opnå særlige færdigvarer på metaloverflader. Deres produkter anvendes bl.a. inden for præcisionsteknik, luft- og rumfartsindustrien og bilindustrien. Takket være handelsaftalerne har de nu kunder i Sydkorea, Chile, Singapore og Canada for blot at nævne nogle få.

Udnyttelse af fordelene ved mindre papirarbejde

"Vi fremstiller et nicheprodukt, der kan emballeres og afsendes til et prispunkt, som markedet kan acceptere, sammen med fremragende service og teknisk støtte", siger David Smith.

Hvad angår ABCON's specialiserede produkter, gør handelsaftalerne ikke en stor forskel i prisfastsættelsen, da WTO-tolden på disse produkter allerede er lav, nemlig 2-3 %. Hvor ABCON virkelig mener, at fordelene ved handelsaftaler går ud på at reducere papirarbejdet og hastigheden gennem toldvæsenet.

"Inden handelsaftalen mellem EU og Canada (CETA) kan det tage 12-15 dage at få vores produkter gennem told, men takket være CETA kommer forsendelser nu igennem toldvæsenet på én dag. Det krævede papirarbejde er også faldet, hvilket letter presset på vores logistikhold ", siger David Smith.

Da ABCON begyndte at drive virksomhed, havde de ni ansatte. I dag har de 140 fuldtidsansatte, hvilket gør virksomheden til en stor arbejdsgiver i regionen. Ud over de direkte ansatte arbejder de sammen med lokale leverandører og underleverandører for forskellige tjenesteydelser. På denne måde har handelsaftaler positive virkninger for EU-virksomheder, som måske ikke engang er eksportorienterede.

At blive bemærket i Japan

ABCON bevæger sig nu ind på det japanske marked, og dette er et direkte resultat af handelsaftalen mellem EU og Japan. David Smith udtaler: "" før aftalen var der næsten ingen mulighed for, at ABCON kunne handle der, da Japan er et meget vanskeligt marked, og vi ikke har nogen træghed i landet. "For første gang modtager de nu forespørgsler fra potentielle kunder i Japan. For nylig har EEN's medlem Enterprise Ireland bragt en række japanske forretningsfolk til Irland, og de besøgte ABCON-webstedet. De japanske besøgende havde ringe forudgående kendskab til Irland, og handelsaftalen mellem EU og Japan var en vigtig tiltrækningskraft. 

"Potentielle kunder er ofte opmærksomme på Irland i forbindelse med turismen eller måske landets lægemiddelindustri, men ikke nødvendigvis som industrileverandør, og handelsaftaler er et effektivt redskab til at ændre disse opfattelser. Nu mere end nogensinde skaber EU's handelsaftaler store muligheder for små virksomheder ", siger David Smith.

Del denne side:

Genveje