Virksomhedens historie:

Handelsaftaler sætter små lande på kortet

Handelsaftaler sætter små lande på kortet

ABCON kan være en lille virksomhed i et lille land, men handelsaftaler giver os international rækkevidde.
Barry Smith
Direktør, ABCON

Den virksomhed, der er beliggende i Irland, har siden 2005 fremstillet specialiserede slibemidler til vanskeligt tilgængelige områder eller for at opnå særlige overfladebelægninger på metaloverflader. Deres produkter anvendes inden for præcisionsteknik, luft- og rumfartsindustrien og bilindustrien. Takket være handelsaftalerne har de nu kunder i Sydkorea, Chile, Singapore og Canada for blot at nævne nogle få.

Udnyttelse af fordelene ved reduceret papirarbejde

"Vi fremstiller et nicheprodukt, der kan emballeres og sendes til et prissted, som markedet kan acceptere, sammen med fremragende service og teknisk bistand", siger David Smith.

Hvad angår ABCON's specialiserede produkter, gør handelsaftalerne ikke nogen stor forskel i prisfastsættelsen, da WTO-toldsatsen for disse produkter allerede er lav, nemlig 2-3 %. Hvor ABCON virkelig føler, at fordelene ved handelsaftaler er reduceret papirarbejde og hastighed gennem toldvæsenet.

"Før handelsaftalen mellem EU og Canada (CETA) kunne det tage 12-15 dage at få vores produkter gennem toldvæsenet, men takket være CETA kommer forsendelser nu gennem toldvæsenet på én dag. Det nødvendige papirarbejde er også faldet, hvilket letter presset på vores logistikteam ", siger David Smith.

Da ABCON begyndte at handle, havde de ni ansatte. I dag har de 140 fuldtidsansatte, hvilket gør virksomheden til en stor arbejdsgiver i regionen. Ud over dem, de ansætter direkte, samarbejder de med lokale leverandører og underleverandører om forskellige tjenesteydelser. På denne måde har handelsaftaler positive virkninger for EU-virksomheder, som måske ikke engang er eksportorienterede.

At blive bemærket i Japan

ABCON bevæger sig nu ind på det japanske marked, og dette er et direkte resultat af handelsaftalen mellem EU og Japan. David Smith udtaler: "før aftalen var der næsten ingen mulighed for ABCON-handel der, da Japan er et meget vanskeligt marked, og vi ikke har nogen trækkraft i landet." For første gang modtager de nu forespørgsler fra potentielle kunder i Japan. For nylig har EEN-medlem Enterprise Ireland bragt et kontingent af japanske forretningsfolk ind i Irland, og de besøgte ABCON-webstedet. De japanske besøgende havde ringe forudgående kendskab til Irland, og handelsaftalen mellem EU og Japan var en vigtig tiltrækningskraft.

"Potentielle kunder er ofte opmærksomme på Irlands turisme eller måske lægemiddelindustri, men ikke nødvendigvis som en industriel leverandør, og handelsaftaler er et effektivt redskab til at ændre disse opfattelser. EU's handelsaftaler skaber nu mere end nogensinde store muligheder for små virksomheder "siger David Smith.

Del denne side:

Genveje