Izkušnja podjetja:

Kibernetska varnost in krog zaupanja

Kibernetska varnost in krog zaupanja

Industrija kibernetske varnosti in trgovinski sporazumi EU imajo skupen temelj – zaupanje! Compumatica je družinsko podjetje s sedežem na Nizozemskem, ki bo zaradi trgovinskega sporazuma EU začelo izvažati na Japonsko. Ker podjetja po vsem svetu poročajo o porastu kibernetskih napadov, sta se pomen in vrednost rešitev kibernetske varnosti nujno povečala. V tem primeru Compumatica napreduje s skoraj 30-letnimi izkušnjami na področju šifriranja in varnosti omrežij. To nizozemsko podjetje razvija, proizvaja in izvaja rešitve za težave na področju kibernetske varnosti z visoko stopnjo varnosti. 

Po postopnem širjenju prek nizozemskih meja in Evrope se je podjetje leta 2015 začelo pogajati z največjim japonskim ponudnikom gospodarskih javnih služb, da bi zavarovali računalniške sisteme, znane kot tehnologija naslednje generacije SCADA.

Zanesljivo poslovno okolje

Sporazum o gospodarskem partnerstvu med EU in Japonsko olajšuje čezmejno trgovino, saj ustvarja kulturo zaupanja in pozitivno vzdušje za podjetja. NORT Van Schayik, solastnik in direktor za poslovni razvoj v družbi Compumatica, pravi, da imajo japonska podjetja zelo ugoden pogled na Evropo v industriji, „so nevtralna regija, ki je zelo pomembna za kibernetsko varnost.“ G. Van Schayik je dejal tudi, da je izvajanje Splošne uredbe o varstvu podatkov evropskim podjetjem dalo posebno prednost, saj kaže, kako resna je kibernetska varnost v Evropi. Po besedah g. Van Schayika azijske stranke cenijo ta previden pristop, ki vzbuja „vzajemno zaupanje in sodelovanje“.

Zaupanje je na primer ključno pri omrežnih protokolih, ki so sklopi pravil, ki omogočajo medsebojno komunikacijo povezanih naprav. Japonska ima svoj poseben omrežni protokol za industrijski sektor, ki je zaščiten in ga ni mogoče prenesti zunaj Japonske. Vendar je povečano zaupanje med EU in Japonsko, ki ga spodbuja trgovinski sporazum, privedlo do odprtja Japonske na tem področju, kar je ustvarilo priložnosti za podjetja EU, kot je Compumatica.

Poslovna potovanja brez zastojev

Sporazum o gospodarskem partnerstvu med EU in Japonsko je prav tako okrepil sodelovanje med regijama na področju mobilnosti oseb, ki ima neposredne koristi od programa Compumatica. Van Schayik in njegovo osebje odpotujeta na Japonsko dvakrat do trikrat letno, da bi se pogajala s svojimi strankami. V ta namen so lahko izkoristili določbe sporazuma med EU in Japonsko o poslovnih potovanjih, ki omogočajo kratkoročne poslovne obiskovalce za obdobje do 90 dni.

Stabilnost poslovnega okolja podjetjem, kot je Compumatica, omogoča, da čas in denar vložijo v odnos s svojo japonsko stranko. Tokovi zaupanja med Japonsko in EU, saj si obe delita vrednote o pomenu skrbne obravnave podatkov. Ta uspešen krog stabilnosti, zaupanja in trgovinski sporazum med EU in Japonsko tvorita temelj dolgoročnih poslovnih odnosov družbe Compumatica.

Deli to stran:

Hitre povezave