Izkušnja podjetja:

Kibernetska varnost in krog zaupanja

Kibernetska varnost in krog zaupanja

Industrija kibernetske varnosti in trgovinski sporazumi EU imajo skupen temelj - zaupanje! Compumatica je družinsko podjetje s sedežem na Nizozemskem, ki naj bi zaradi trgovinskega sporazuma EU začelo izvažati na Japonsko. Ker podjetja po vsem svetu poročajo o povečanju kibernetskih napadov, sta se pomen in vrednost rešitev za kibernetsko varnost nujno povečala. Na tem področju Compumatica stopi skozi skoraj 30 let izkušenj s šifriranjem in varnostjo omrežij. To nizozemsko podjetje razvija, proizvaja in izvaja visoko varne rešitve za težave v zvezi s kibernetsko varnostjo.

Po postopni širitvi prek nizozemskih meja in Evrope se je podjetje leta 2015 začelo pogajati z največjim japonskim ponudnikom javnih storitev za zaščito računalniških sistemov, znanih kot tehnologija SCADA Next Generation.

Zanesljivo poslovno okolje

Sporazum o gospodarskem partnerstvu med EU in Japonsko olajšuje čezmejno trgovino z ustvarjanjem kulture zaupanja in pozitivnega ozračja za podjetja. NORT Van Schayik, solastnik in vodja razvoja podjetij Compumatica, pravi, da imajo japonska podjetja v industriji zelo ugoden pogled na Evropo, „so nevtralna regija, ki je zelo pomembna za kibernetsko varnost.“ Van Schayik je dejal tudi, da je izvajanje splošne uredbe o varstvu podatkov evropskim podjetjem prineslo jasno prednost, saj kaže, kako resna je naša vloga na področju kibernetske varnosti v Evropi. Po besedah g. Van Schayika se azijske stranke zavedajo tega previdnega pristopa, ki spodbuja „vzajemno zaupanje in sodelovanje“.

Zaupanje je na primer ključno pri omrežnih protokolih, ki so sklopi pravil, ki povezanim napravam omogočajo medsebojno komuniciranje. Japonska ima poseben omrežni protokol za industrijski sektor, ki je zaščiten in ga ni mogoče prinesti iz držav zunaj Japonske. Vendar je večje zaupanje med EU in Japonsko, ki ga spodbuja trgovinski sporazum, privedlo do odprtja Japonske na tem področju, kar je ustvarilo priložnosti za podjetja EU, kot je Compumatica.

Brezhibna poslovna potovanja

Sporazum o gospodarskem partnerstvu med EU in Japonsko je prav tako okrepil sodelovanje med regijama na področju mobilnosti oseb, kar je neposredno koristilo Compumatici. Van Schayik in njegovi zaposleni dvakrat do trikrat letno odpotujejo na Japonsko, da bi se pogajali s svojimi strankami. V ta namen so lahko izkoristili določbe sporazuma med EU in Japonsko za poslovna potovanja, ki kratkotrajnim poslovnim obiskovalcem omogočajo obdobje do 90 dni.

Stabilnost poslovnega okolja podjetjem, kot je Compumatica, omogoča, da vlagajo čas in denar v odnos s svojimi japonskimi strankami. Zaupanje med Japonsko in EU, saj imata obe skupni vrednoti, da je treba podatke obravnavati zelo previdno. Ta uspešen krog stabilnosti, zaupanja in trgovinskega sporazuma med EU in Japonsko je temelj dolgoročnih poslovnih odnosov Compumata.

Deli to stran:

Hitre povezave