Cégtörténet:

Kiberbiztonság és a bizalmi kör

Kiberbiztonság és a bizalmi kör

A kiberbiztonsági ágazat és az uniós kereskedelmi megállapodások közös alapot – bizalmon alapulnak! A Compumatica egy hollandiai székhelyű családi vállalkozás, amely az uniós kereskedelmi megállapodásnak köszönhetően várhatóan megkezdi exportját Japánba. Mivel a vállalkozások világszerte növekvő kibertámadásokról számolnak be, a kiberbiztonsági megoldások jelentősége és értéke szükségszerűen megnőtt. A Compumatica közel 30 éves tapasztalattal rendelkezik a titkosítás és a hálózatbiztonság terén. Ez a holland vállalkozás magas szintű biztonsági megoldásokat dolgoz ki, állít elő és alkalmaz kiberbiztonsági problémákra. 

A holland határokon és Európán kívüli fokozatos terjeszkedést követően 2015-ben a vállalat tárgyalásokat kezdett Japán legnagyobb közüzemi szolgáltatójával a számítástechnikai rendszerek, az úgynevezett Next Generation SCADA technológia biztonságossá tételéről.

Megbízható üzleti környezet

Az EU-Japán gazdasági partnerségi megállapodás elősegíti a határokon átnyúló kereskedelmet azáltal, hogy bizalmi kultúrát és pozitív légkört teremt a vállalkozások számára. A NORT Van Schayik, a Compumatica társtulajdonosa és vállalkozásfejlesztési igazgatója azt állítja, hogy a japán vállalatok nagyon kedvező véleménnyel vannak Európáról az iparon belül, „semleges régió vagyunk, amely nagyon fontos a kiberbiztonság szempontjából.” Van Schayik úr azt is kijelenti, hogy az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) végrehajtása az európai vállalatok számára különleges előnyt biztosított, mivel megmutatja, mennyire komolyak vagyunk Európában a kiberbiztonsággal kapcsolatban. Van Schayik úr szerint az ázsiai ügyfelek nagyra értékelik ezt az óvatos megközelítést, amely „kölcsönös bizalmat és együttműködést” vált ki.

A bizalom például kulcsfontosságú a hálózati protokollok esetében, amelyek olyan szabályrendszerek, amelyek lehetővé teszik a csatlakoztatott eszközök közötti kommunikációt. Japánnak az ipari ágazatra vonatkozó saját hálózati protokollja van, amely védelem alatt áll, és Japánon kívülről nem vihető be. Az EU és Japán közötti, a kereskedelmi megállapodás által ösztönzött megnövekedett bizalom azonban ahhoz vezetett, hogy Japán megnyílt ezen a területen, lehetőségeket teremtve az olyan uniós vállalkozások számára, mint a Compumatica.

Súrlódásmentes üzleti utak

Az EU-Japán gazdasági partnerségi megállapodás a személyek mobilitásával kapcsolatos együttműködést is megerősítette a két régió között, ami közvetlenül a Compumatica javát szolgálta. Van Schayik úr és munkatársai évente két-három alkalommal Japánba utaznak, hogy ügyfeleikkel tárgyalásokat folytassanak. Ennek érdekében profitálhattak az EU-Japán megállapodás üzleti utazásokra vonatkozó rendelkezéseiből, amelyek legfeljebb 90 napos időtartamra lehetővé teszik a rövid időre érkező üzleti látogatókat.

Az üzleti környezet stabilitása lehetővé teszi a Compumatica-hoz hasonló vállalatok számára, hogy időt és pénzt fektessenek be japán ügyfeleikkel való kapcsolatukba. A Japán és az EU közötti bizalomáramlás közös értékeket képvisel az adatok lehető legnagyobb körültekintéssel történő kezelésének fontosságával kapcsolatban. A stabilitás, a bizalom és az EU-Japán kereskedelmi megállapodás kedvező körforgása képezi a Compumatica hosszú távú üzleti kapcsolatainak sarokkövét.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások