Cégtörténet:

Kiberbiztonság és bizalmi kör

Kiberbiztonság és bizalmi kör

A kiberbiztonsági ágazat és az uniós kereskedelmi megállapodások közös alapokon nyugszanak – a bizalom! A Compumatica egy hollandiai székhelyű családi vállalkozás, amely az uniós kereskedelmi megállapodásnak köszönhetően várhatóan megkezdi a Japánba irányuló exportot. Mivel a vállalkozások világszerte növekvő kibertámadásokról számolnak be, a kiberbiztonsági megoldások jelentősége és értéke szükségszerűen megnőtt. Itt a Compumatica közel 30 éves tapasztalattal rendelkezik a titkosítás és a hálózatbiztonság területén. Ez a holland vállalkozás magas szintű biztonsági megoldásokat fejleszt ki, gyárt és alkalmaz a kiberbiztonsági problémákra.

A holland határokon és Európán túli fokozatos terjeszkedést követően a vállalat 2015-ben tárgyalásokat kezdett Japán legnagyobb közüzemi szolgáltatójával a számítástechnikai rendszerek, az úgynevezett Next Generation SCADA technológiáról.

Megbízható üzleti környezet

Az EU-Japán gazdasági partnerségi megállapodás a bizalom kultúrájának és a vállalkozások számára kedvező légkör megteremtésével megkönnyíti a határokon átnyúló kereskedelmet. NORT Van Schayik, a Compumatica társtulajdonosa és vállalkozásfejlesztési menedzsere azt állítja, hogy a japán vállalatok nagyon kedvezően ítélik meg Európát az ágazaton belül, „semleges régió vagyunk, amely nagyon fontos a kiberbiztonság szempontjából” Van Schayik úr azt is állítja, hogy az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) végrehajtása külön előnyt biztosított az európai vállalkozások számára, mivel megmutatja, mennyire súlyosak vagyunk Európában a kiberbiztonsággal kapcsolatban. Van Schayik úr szerint az ázsiai ügyfelek nagyra értékelik ezt az óvatos megközelítést, amely „kölcsönös bizalmat és együttműködést” hoz létre.

A bizalom például kulcsfontosságú a hálózati protokollok esetében, amelyek olyan szabályrendszerek, amelyek lehetővé teszik a csatlakoztatott eszközök közötti kommunikációt. Japán saját hálózati protokollal rendelkezik az ipari ágazatra vonatkozóan, amely védett, és Japánon kívülről nem hozható be. Az EU és Japán közötti, a kereskedelmi megállapodás által ösztönzött fokozott bizalom azonban ahhoz vezetett, hogy Japán nyitottabbá vált ezen a területen, lehetőségeket teremtve az uniós vállalkozások, például a Compumatica számára.

Ingyenes üzleti utak

Az EU-Japán gazdasági partnerségi megállapodás szintén megerősítette a két régió közötti együttműködést a személyek mobilitása terén, ami közvetlen előnyökkel járt a Compumatica számára. Van Schayik úr és munkatársai évente kétszer-három alkalommal utaznak Japánba, hogy tárgyaljanak ügyfeleikkel. Ennek érdekében élhettek az EU-Japán megállapodás azon rendelkezéseinek előnyeivel, amelyek a rövid távú üzleti célú látogatók számára legfeljebb 90 napig teszik lehetővé az üzleti célú utazást.

Az üzleti környezet stabilitása lehetővé teszi a Compumaticához hasonló vállalatok számára, hogy időt és pénzt fektessenek be japán ügyfeleikkel fenntartott kapcsolatukba. A Japán és az EU közötti bizalomáramlás értékei megegyeznek az adatok lehető legnagyobb körültekintéssel történő kezelésének fontosságával kapcsolatban. A stabilitás, a bizalom és az EU-Japán kereskedelmi megállapodás e kedvező folyamata képezi a Compumatica hosszú távú üzleti kapcsolatának sarokkövét.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások