Priča o iskustvu poduzeća:

Kibersigurnost i krug povjerenja

Kibersigurnost i krug povjerenja

Industrija kibersigurnosti i trgovinski sporazumi EU-a dijele zajedničke temelje – povjerenje! Compumatica je obiteljsko poduzeće sa sjedištem u Nizozemskoj koje će zahvaljujući trgovinskom sporazumu EU-a početi izvoziti u Japan. Budući da poduzeća diljem svijeta prijavljuju porast kibernapada, važnost i vrijednost kibersigurnosnih rješenja nužno se povećala. U tom području Compumatica napreduje s gotovo 30 godina iskustva u području šifriranja i sigurnosti mreže. To nizozemsko poduzeće razvija, proizvodi i provodi visokosigurnosna rješenja za probleme u području kibersigurnosti. 

Nakon postupnog širenja izvan nizozemskih granica i Europe, poduzeće je 2015. započelo pregovore s najvećim japanskim pružateljem komunalnih usluga kako bi se osigurali računalni sustavi poznati kao tehnologija SCADA sljedeće generacije.

Pouzdano poslovno okruženje

Sporazumom o gospodarskom partnerstvu između EU-a i Japana olakšava se prekogranična trgovina stvaranjem kulture povjerenja i pozitivnog ozračja za poduzeća. NORT Van Schayik, suvlasnik i voditelj poslovnog razvoja u Compumatici, kaže da japanska poduzeća imaju vrlo povoljan stav prema Europi u industriji, „su neutralna regija koja je vrlo važna za kibersigurnost.” G. Van Schayik također tvrdi da je provedba Opće uredbe o zaštiti podataka europskim poduzećima dala jasnu prednost jer pokazuje koliko smo ozbiljni u Europi u pogledu kibersigurnosti. Prema riječima g. Van Schayika, azijski klijenti cijene taj oprezan pristup koji potiče „uzajamno povjerenje i suradnju”.

Na primjer, povjerenje je ključno kad je riječ o mrežnim protokolima, koji su skupovi pravila kojima se povezanim uređajima omogućuje međusobna komunikacija. Japan ima vlastiti posebni mrežni protokol za industrijski sektor koji je zaštićen i ne može se uvesti izvan Japana. Međutim, povećano povjerenje između EU-a i Japana, potaknuto trgovinskim sporazumom, dovelo je do otvaranja Japana u tom području, čime su stvorene prilike za poduzeća iz EU-a kao što je Compumatica.

Poslovna putovanja bez hasle

Sporazumom o gospodarskom partnerstvu između EU-a i Japana također je pojačana suradnja između dviju regija u području mobilnosti osoba, što je izravno pogodovalo računalstvu. G. Van Schayik i njegovo osoblje odlaze u Japan dva do tri puta godišnje kako bi pregovarali sa svojim klijentima. U tu su svrhu mogli iskoristiti odredbe sporazuma između EU-a i Japana o poslovnim putovanjima kojima se poslovnim posjetiteljima u kratkoročnom posjetu omogućuje razdoblje do 90 dana.

Stabilnost poslovnog okruženja omogućuje poduzećima kao što je Compumatica da ulažu vrijeme i novac u odnos sa svojim japanskim klijentom. Tokovi povjerenja između Japana i EU-a jer oba imaju zajedničke vrijednosti u pogledu važnosti postupanja s podacima s najvećom pažnjom. Taj pozitivan krug stabilnosti, povjerenja i trgovinskog sporazuma između EU-a i Japana temelj su dugoročnog poslovnog odnosa Compumatice.

Podijelite ovu stranicu:

Brze poveznice