Priča o iskustvu poduzeća:

Kibersigurnost i krug povjerenja

Kibersigurnost i krug povjerenja

Industrija kibersigurnosti i trgovinski sporazumi EU-a dijele zajedničke temelje – povjerenje! Compumatica je obiteljsko poduzeće sa sjedištem u Nizozemskoj koje će početi izvoziti u Japan zahvaljujući trgovinskom sporazumu EU-a. Budući da poduzeća diljem svijeta prijavljuju porast kibernapada, važnost i vrijednost rješenja za kibersigurnost nužno su se povećale. U njemu se u području Compumatica ostvaruje gotovo 30 godina iskustva u području šifriranja i mrežne sigurnosti. To nizozemsko poduzeće razvija, izrađuje i provodi visoko sigurnosna rješenja za probleme u području kibersigurnosti.

Nakon postupnog širenja izvan nizozemskih granica i Europe društvo je 2015. započelo pregovore s najvećim japanskim pružateljem komunalnih usluga kako bi se osigurali računalni sustavi, poznati kao tehnologija Next Generation SCADA.

Pouzdano poslovno okruženje

Sporazumom o gospodarskom partnerstvu između EU-a i Japana olakšava se prekogranična trgovina stvaranjem kulture povjerenja i pozitivnog ozračja za poduzeća. NORT Van Schayik, suvlasnik i voditelj poslovnog razvoja u poduzeću Compumatica, kaže da u toj industriji japanska poduzeća imaju vrlo povoljan pogled na Europu, „mi smo neutralna regija koja je vrlo važna za kibersigurnost.” G. Van Schayik kaže i da je provedba Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) europskim poduzećima dala posebnu prednost jer pokazuje koliko smo ozbiljni u Europi u pogledu kibersigurnosti. Prema g. Van Schayiku, azijski klijenti cijene taj oprezan pristup koji potiče „uzajamno povjerenje i suradnju”.

Na primjer, povjerenje je ključno kada je riječ o mrežnim protokolima, koji su skupovi pravila kojima se omogućuje međusobna komunikacija povezanih uređaja. Japan ima vlastiti poseban mrežni protokol za industrijski sektor koji je zaštićen i ne može se uvesti izvan Japana. Međutim, povećano povjerenje između EU-a i Japana, potaknuto trgovinskim sporazumom, dovelo je do otvaranja Japana u tom području, čime su stvorene prilike za poduzeća iz EU-a kao što je područje Compumatica.

Poslovna putovanja bez raspoloženja

Sporazum o gospodarskom partnerstvu između EU-a i Japana također je pojačao suradnju između dviju regija u području mobilnosti osoba, što je izravno koristilo računalstvu. G. Van Schayik i njegovo osoblje putuju u Japan dva do tri puta godišnje kako bi pregovarali sa svojim klijentima. U tu su svrhu mogli iskoristiti odredbe sporazuma između EU-a i Japana za poslovna putovanja kojima se poslovnim posjetiteljima u kratkoročnom posjetu omogućuje boravak u trajanju do 90 dana.

Stabilnost poslovnog okruženja omogućuje poduzećima poput društva Compumatica da ulažu vrijeme i novac u odnos sa svojim japanskim klijentom. Tokovi povjerenja između Japana i EU-a jer obje dijele vrijednosti o važnosti iznimno pažljivog postupanja s podacima. Taj pozitivan krug stabilnosti, povjerenja i Sporazum o trgovini između EU-a i Japana temelj su dugoročnog poslovnog odnosa u komumatici.

Podijelite ovu stranicu:

Brze poveznice