Yritysesimerkki:

Kyberturvallisuus ja luottamuspiiri

Kyberturvallisuus ja luottamuspiiri

Kyberturvallisuusalalla ja EU:n kauppasopimuksilla on yhteinen perusta – luottamus! Compumatica on Alankomaihin sijoittautunut perheyritys, jonka on määrä aloittaa vienti Japaniin EU:n kauppasopimuksen ansiosta. Koska yritykset eri puolilla maailmaa raportoivat kyberhyökkäysten lisääntymisestä, kyberturvallisuusratkaisujen merkitys ja arvo ovat väistämättä kasvaneet. Näin Compumatica etenee, ja sillä on lähes 30 vuoden kokemus salauksesta ja verkkoturvallisuudesta. Alankomaalainen yritys kehittää, tuottaa ja toteuttaa korkean turvallisuuden ratkaisuja kyberturvallisuusongelmiin. 

Laajentuttuaan asteittain Alankomaiden rajojen ja Euroopan ulkopuolelle yritys aloitti vuonna 2015 neuvottelut Japanin suurimman yleishyödyllisten palvelujen tarjoajan kanssa suojatuista tietokonejärjestelmistä, jotka tunnetaan nimellä Next Generation SCADA -teknologia.

Luotettava liiketoimintaympäristö

EU:n ja Japanin talouskumppanuussopimus helpottaa rajat ylittävää kauppaa luomalla luottamuksen kulttuurin ja myönteisen ilmapiirin yrityksille. Compumatican osaomistajana ja liiketoiminnan kehittämisen johtajana NORT Van Schayik toteaa, että japanilaiset yritykset suhtautuvat alaan erittäin myönteisesti Euroopasta, ”olemme neutraali alue, joka on erittäin tärkeä kyberturvallisuuden kannalta”. Van Schayik toteaa myös, että yleisen tietosuoja-asetuksen täytäntöönpano on antanut eurooppalaisille yrityksille erityisen edun, koska se osoittaa, kuinka vakavasti Euroopassa suhtaudumme kyberturvallisuuteen. Van Schayikin mukaan aasialaiset asiakkaat arvostavat tätä varovaista lähestymistapaa, joka herättää ”keskinäistä luottamusta ja yhteistyötä”.

Luottamus on keskeistä esimerkiksi verkkoprotokollien osalta, jotka ovat sääntökokonaisuuksia, joiden avulla verkkoon liitetyt laitteet voivat viestiä keskenään. Japanilla on oma teollisuusalaa koskeva erityinen verkkoprotokolla, joka on suojattu ja jota ei voida tuoda Japanin ulkopuolelta. Kauppasopimuksen myötä lisääntynyt luottamus EU:n ja Japanin välillä on kuitenkin johtanut Japanin avautumiseen tällä alalla, mikä on luonut mahdollisuuksia EU:n yrityksille, kuten Compumaticalle.

Äkittömät liikematkat

EU:n ja Japanin talouskumppanuussopimuksella tehostettiin myös näiden kahden alueen välistä henkilöiden liikkuvuutta koskevaa yhteistyötä, mikä on hyödyttänyt suoraan Compumaticaa. Van Schayik ja hänen henkilöstönsä matkustavat Japaniin 2–3 kertaa vuodessa neuvotellakseen asiakkaidensa kanssa. Tätä varten he ovat voineet hyötyä EU:n ja Japanin välisen liikematkasopimuksen määräyksistä, jotka mahdollistavat lyhytaikaiset liikematkailijat enintään 90 päivän ajaksi.

Liiketoimintaympäristön vakaus antaa Compumatican kaltaisille yrityksille mahdollisuuden sijoittaa aikaa ja rahaa suhteessa japanilaiseen asiakkaaseensa. Japanin ja EU:n väliset luottamusvirrat ovat molemmat yhteisiä arvoja siitä, miten tärkeää on käsitellä tietoja erittäin huolellisesti. Tämä vakauden, luottamuksen ja EU:n ja Japanin välisen kauppasopimuksen myönteinen kierre ovat Compumatican pitkän aikavälin liikesuhteiden kulmakivi.

Jaa tämä sivu: