Yritysesimerkki:

Kyberturvallisuus ja luottamuspiiri

Kyberturvallisuus ja luottamuspiiri

Kyberturvallisuustoimialalla ja EU:n kauppasopimuksilla on yhteinen perusta – luottamus! Compumatica on Alankomaissa sijaitseva perheyritys, jonka on määrä aloittaa vienti Japaniin EU:n kauppasopimuksen ansiosta. Koska yritykset eri puolilla maailmaa raportoivat kyberhyökkäysten lisääntymisestä, kyberturvallisuusratkaisujen merkitys ja arvo ovat väistämättä kasvaneet. Compumatica aloittaa tässä vaiheessa lähes 30 vuoden kokemuksen salauksesta ja verkkoturvallisuudesta. Tämä alankomaalainen yritys kehittää, tuottaa ja toteuttaa korkean turvallisuustason ratkaisuja kyberturvallisuusongelmiin.

Sen jälkeen kun yritys laajentui asteittain Alankomaiden ja Euroopan ulkopuolelle, se aloitti vuonna 2015 neuvottelut Japanin suurimman yleishyödyllisten palvelujen tarjoajan kanssa turvatakseen seuraavan sukupolven SCADA-teknologialla tunnetut tietotekniset järjestelmät.

Luotettava liiketoimintaympäristö

EU:n ja Japanin talouskumppanuussopimus helpottaa rajatylittävää kauppaa luomalla luottamuksen kulttuurin ja myönteisen ilmapiirin yrityksille. Compumatican yhteisomistaja ja liiketoiminnan kehittämisestä vastaava johtaja NORT Van Schayik toteaa, että japanilaisilla yrityksillä on erittäin myönteinen näkemys Euroopasta alalla, ”olemme neutraali alue, joka on hyvin tärkeä kyberturvallisuuden kannalta”. Van Schayik toteaa myös, että yleisen tietosuoja-asetuksen täytäntöönpano on antanut eurooppalaisille yrityksille erityistä etua, sillä se osoittaa, kuinka vakava olemme Euroopassa kyberturvallisuuden kannalta. Van Schayik totesi, että aasialaiset asiakkaat arvostavat tätä varovaista lähestymistapaa, joka hankaloittaa keskinäistä luottamusta ja yhteistyötä.

Luottamus on avain esimerkiksi verkkoprotokolliin, jotka ovat sääntökokonaisuuksia, joiden avulla verkkoon liitetyt laitteet voivat viestiä keskenään. Japanilla on oma erityinen teollisuusalaa koskeva verkkoprotokolla, joka on suojattu ja jota ei voida tuoda Japanin ulkopuolelta. EU:n ja Japanin välisen luottamuksen lisääntyminen, jota kauppasopimus tukee, on kuitenkin johtanut Japanin avautumiseen tällä alalla ja luonut mahdollisuuksia EU:n yrityksille, kuten Compumaticalle.

Vapaat liikematkat

EU:n ja Japanin talouskumppanuussopimuksella tehostettiin myös näiden kahden alueen välistä henkilöiden liikkuvuutta koskevaa yhteistyötä, joka on hyödyttänyt suoraan Compumaticaa. Van Schayik ja hänen henkilöstönsä matkustavat Japaniin kaksi tai kolme kertaa vuodessa neuvotellakseen asiakkaidensa kanssa. Tätä varten he ovat voineet hyötyä liikematkoista tehdyn EU:n ja Japanin sopimuksen määräyksistä, joiden mukaan lyhytaikaiset liikematkailijat voivat kestää enintään 90 päivää.

Liiketoimintaympäristön vakauden ansiosta Compumatican kaltaiset yritykset voivat käyttää aikaa ja rahaa suhteessa japanilaiseen asiakkaaseensa. Luottamusvirrat Japanin ja EU:n välillä ovat molemmat yhtä mieltä siitä, että on tärkeää käsitellä tietoja erittäin huolellisesti. Tämä vakauden, luottamuksen ja EU:n ja Japanin kauppasopimuksen myönteinen kierre muodostavat Compumatican pitkän aikavälin liikesuhteen kulmakiven.

Jaa tämä sivu:

Linkit