Izkušnja podjetja:

Manj birokracije, več časa za inovacije

Manj birokracije, več časa za inovacije

Če bi nam lahko povzeli koristi trgovinskih sporazumov, bi to pomenilo zmanjšano časovno obremenitev.

Jan Sova
solastnik, Workswell

Workswell oblikuje in proizvaja termične slikovne kamere, sisteme in rešitve za uporabo pri preprečevanju požarov, kmetijstvu, varnosti, zdravniških pregledih itd.

Proizvodi spadajo v kategorijo „blago z dvojno rabo“, kar pomeni, da se lahko uporabljajo v civilne in vojaške namene, zato so strogo regulirani. Uvoz in izvoz blaga z dvojno rabo sta lahko zapletena. Na primer toplotne slikovne kamere podjetja Workswell so zelo specifični izdelki, ki poleg običajne izvozne dokumentacije potrebujejo tudi dovoljenja in dovoljenja za prodajo. Vse to pomeni eno stvar: dokumentacija. Prodajne in upravne ekipe podjetja Workswell ugotavljajo, da pri prodaji na podlagi trgovinskega sporazuma obstaja „zmanjšanje upravnega bremena“. Celoten izvozni postopek je bolj nemoten, kar ima daljnosežne učinke na njihovo poslovanje.

Osvobajanje carinskih organov

Sova s strankami po vsem svetu vidi veliko razliko med poslovanjem s trgovinskim sporazumom in brez njega. Pojasnjuje posredne učinke poenostavljenih upravnih postopkov: „Zmanjšanje upravnih stroškov neposredno vpliva na cene proizvodov, tako da naše tehnologije postanejo konkurenčnejše.“ Stranke imajo koristi od tega ekonomskega oblikovanja cen in tudi od hitrejše dostave, saj je pri carini manj zamud. Ni presenetljivo, da se je prodaja za Workswell zaradi trgovinskih sporazumov zagotovo povečala,“ je dejal g. Sova.

Zmanjšanje birokracije spodbuja delovna mesta

Ko podjetje Workswell prihrani pri upravnih stroških, vedno izkoristi priložnost za ponovno vlaganje v lastno tehnologijo. To je potrebno, da podjetje ostane na vrhu in ima koristi od ustvarjanja več delovnih mest na lokalni ravni, saj lahko zaposli več razvijalcev. Danes je v podjetju Workswell na Češkem zaposlenih 24 ljudi. Poleg tega podpira lokalno gospodarstvo z lokalnim pridobivanjem virov, kjer je to mogoče. Večina njihovih mehanskih sestavnih delov se na primer kupi v Češki republiki.

Kot vedo vsa MSP, lahko upravni postopki porabijo veliko delovnih ur. Z zmanjšanjem tega bremena trgovinski sporazumi pozitivno vplivajo na storitve podjetja Workswell za stranke, njihovo tehnologijo in nazadnje na njihove prihodke.

Postati globalni akter

Leta 2010 so g. Sova in dva od njegovih študentov inženirjev na češki tehnični univerzi ustanovili to zagonsko podjetje v Pragi. Sova pravi, da je bilo podjetje „izvozno usmerjeno že od samega začetka, začenši z Evropo in pozneje po vsem svetu“. Izvajal je internetne raziskave in se udeležil sejmov, da bi prepoznal morebitne stranke in se povezal z njimi. V treh letih delovanja se je izvoz dejansko začel. Do leta 2020 je bilo samo 15 % prodaje podjetja Workswell na češkem trgu, pri čemer je bilo 50 % prodaje zunaj EU namenjene državam, kot so Čile, Južna Koreja, Moldavija, Izrael, Turčija, Kanada, Japonska in druge države.

Na splošno dajemo prednost prodaji državam s trgovinskimi sporazumi.

Jan Sova
Workswell
Deli to stran:

Hitre povezave