Ιστορία εταιρείας:

Λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερος χρόνος για καινοτομία

Λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερος χρόνος για καινοτομία

Εάν μπορούσα να συνοψίσω το όφελος των εμπορικών συμφωνιών για εμάς, θα ήταν ο μειωμένος φόρτος χρόνου.

Jan
Sova συνιδιοκτήτης, Workswell

Το Workswell σχεδιάζει και κατασκευάζει κάμερες θερμικής απεικόνισης, συστήματα και λύσεις για χρήση στην πρόληψη πυρκαγιών, τη γεωργία, την ασφάλεια, τον ιατρικό έλεγχο και άλλα.

Τα προϊόντα εμπίπτουν στην κατηγορία των «αγαθών διπλής χρήσης», πράγμα που σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν τόσο για μη στρατιωτικούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς και, ως εκ τούτου, υπόκεινται σε αυστηρές ρυθμίσεις. Η εισαγωγή και εξαγωγή αγαθών διπλής χρήσης μπορεί να είναι πολύπλοκη. Οι κάμερες θερμικής απεικόνισης του Workswell, για παράδειγμα, είναι πολύ συγκεκριμένα προϊόντα και απαιτούν άδειες και άδειες πώλησης, επιπλέον των συνήθων εγγράφων εξαγωγής. Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα: έγγραφα. Οι ομάδες πωλήσεων και διοίκησης της Workswell διαπιστώνουν ότι, όταν πραγματοποιούν πωλήσεις στο πλαίσιο εμπορικής συμφωνίας, υπάρχει «μειωμένος διοικητικός φόρτος». Το σύνολο της εξαγωγικής διαδικασίας είναι ομαλότερο, γεγονός που έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Κατάκτηση τελωνείων

Με πελάτες σε όλο τον κόσμο, ο κ. Sova θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της επιχειρηματικής δραστηριότητας με εμπορική συμφωνία και χωρίς συμφωνία. Εξηγεί τις αλυσιδωτές επιπτώσεις των απλουστευμένων διοικητικών διαδικασιών: «Η μείωση του διοικητικού κόστους επηρεάζει άμεσα τις τιμές των προϊόντων, έτσι ώστε οι τεχνολογίες μας να γίνουν πιο ανταγωνιστικές». Οι πελάτες επωφελούνται από αυτή την οικονομική τιμολόγηση, καθώς και από την ταχύτερη παράδοση, καθώς υπάρχουν λιγότερες καθυστερήσεις στα τελωνεία. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, για το Workswell, «οι πωλήσεις έχουν ασφαλώς αυξηθεί ως αποτέλεσμα των εμπορικών συμφωνιών», σύμφωνα με τον κ. Sova.

Η κατάργηση της γραφειοκρατίας ενισχύει τις θέσεις εργασίας

Επιπλέον, όταν το Workswell εξοικονομεί διοικητικές δαπάνες, δράττεται πάντα της ευκαιρίας να επανεπενδύσει στη δική του τεχνολογία. Αυτό είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η εταιρεία στην πρωτοπορία και έχει το όφελος της δημιουργίας περισσότερων θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, καθώς μπορεί να προσλάβει περισσότερους κατασκευαστές. Σήμερα το Workswell απασχολεί 24 άτομα στην Τσεχική Δημοκρατία. Επιπλέον, στηρίζει την τοπική οικονομία, εφοδιάζοντας τοπικά, όπου αυτό είναι δυνατόν, την τοπική οικονομία. Για παράδειγμα, τα περισσότερα μηχανικά στοιχεία τους αγοράζονται εντός της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Όπως γνωρίζουν όλες οι ΜΜΕ, οι διοικητικές διαδικασίες μπορούν να καταναλώσουν πολλές ώρες εργασίας. Με τη μείωση αυτής της επιβάρυνσης, οι εμπορικές συμφωνίες έχουν θετικά αποτελέσματα για την εξυπηρέτηση των πελατών του Workswell, την τεχνολογία τους και, εν τέλει, τα έσοδά τους.

Να γίνει παγκόσμιος παράγων

Το 2010, ο κ. Sova και δύο από τους συναδέλφους του φοιτητές μηχανικής στο Τσεχικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο ίδρυσαν αυτή τη νεοφυή επιχείρηση στην Πράγα. Ο κ. Sova δηλώνει ότι η εταιρεία ήταν «εξαγωγικός προσανατολισμός από την αρχή, αρχής γενομένης από την Ευρώπη και αργότερα παγκοσμίως». Διερεύνησε έρευνες στο διαδίκτυο και παρακολούθησε εμπορικές εκθέσεις για τον εντοπισμό και τη σύνδεση με δυνητικούς πελάτες. Εντός τριών ετών λειτουργίας, οι εξαγωγές εξήλθαν πραγματικά. Έως το 2020, μόλις το 15 % των πωλήσεων του Workswell πραγματοποιήθηκε στην τσεχική αγορά, με το 50 % των πωλήσεων να πραγματοποιείται εκτός της ΕΕ σε χώρες όπως η Χιλή, η Νότια Κορέα, η Μολδαβία, το Ισραήλ, η Τουρκία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και άλλες χώρες.

Συνολικά, προτιμούμε να πωλούμε σε χώρες με εμπορικές συμφωνίες.

Jan Sova
Workswell
Κοινοποίηση αυτής της σελίδας:

Γρήγορες συνδέσεις