Ιστορία εταιρείας:

Λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερος χρόνος για καινοτομία

Λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερος χρόνος για καινοτομία

Εάν μπορούσα να συνοψίσω το όφελος των εμπορικών συμφωνιών, αυτό θα ήταν η μείωση του χρόνου.

Jan Sova
συνιδιοκτήτης, Workswell

Η Workswell σχεδιάζει και κατασκευάζει μηχανές, συστήματα και λύσεις θερμικής απεικόνισης για χρήση στην πρόληψη πυρκαγιών, τη γεωργία, την ασφάλεια, τον ιατρικό έλεγχο κ.λπ.

Τα προϊόντα εμπίπτουν στην κατηγορία των «αγαθών διπλής χρήσης», δηλαδή έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν τόσο για μη στρατιωτικούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς και, ως εκ τούτου, υπόκεινται σε αυστηρές ρυθμίσεις. Η εισαγωγή και εξαγωγή αγαθών διπλής χρήσης μπορεί να είναι περίπλοκη. Οι μηχανές θερμικής απεικόνισης της Workswell, για παράδειγμα, είναι πολύ συγκεκριμένα προϊόντα και απαιτούν άδειες και άδειες πώλησης, επιπλέον των συνήθων εγγράφων εξαγωγής. Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα: γραφειοκρατία. Οι ομάδες πωλήσεων και διοίκησης της Workswell διαπιστώνουν ότι, κατά την πώληση στο πλαίσιο εμπορικής συμφωνίας, υπάρχει «μειωμένος διοικητικός φόρτος». Ολόκληρη η διαδικασία εξαγωγής είναι ομαλότερη, γεγονός που έχει ευρείες επιπτώσεις στην επιχείρησή τους.

Κατάκτηση τελωνείου

Με πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο, ο κ. Sova θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της επιχειρηματικής δραστηριότητας με εμπορική συμφωνία και της χωρίς συμφωνία. Εξηγεί τις αλυσιδωτές επιπτώσεις των απλουστευμένων διοικητικών διαδικασιών: «Η μείωση του διοικητικού κόστους επηρεάζει άμεσα τις τιμές των προϊόντων, ώστε οι τεχνολογίες μας να καταστούν πιο ανταγωνιστικές». Οι πελάτες επωφελούνται από αυτή την οικονομική τιμολόγηση, καθώς και από την ταχύτερη παράδοση, καθώς υπάρχουν λιγότερες καθυστερήσεις στα τελωνεία. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, για την Workswell, «οι πωλήσεις ασφαλώς αυξήθηκαν ως αποτέλεσμα των εμπορικών συμφωνιών», σύμφωνα με τον κ. Sova.

Η μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ενισχύει τις θέσεις εργασίας

Επιπλέον, όταν η Workswell εξοικονομεί διοικητικές δαπάνες, αξιοποιεί πάντα την ευκαιρία να επανεπενδύσει στη δική της τεχνολογία. Αυτό είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η εταιρεία στην πρωτοπορία και έχει το πλεονέκτημα της δημιουργίας περισσότερων θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, καθώς μπορεί να προσλάβει περισσότερους προγραμματιστές. Σήμερα η Workswell απασχολεί 24 άτομα στην Τσεχική Δημοκρατία. Στηρίζει περαιτέρω την τοπική οικονομία μέσω του εφοδιασμού σε τοπικό επίπεδο, όπου αυτό είναι δυνατόν. Για παράδειγμα, η πλειονότητα των μηχανικών στοιχείων τους αγοράζονται εντός της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Όπως γνωρίζουν όλες οι ΜΜΕ, οι διοικητικές διαδικασίες μπορούν να καταναλώνουν πολλές ώρες εργασίας. Με τη μείωση αυτής της επιβάρυνσης, οι εμπορικές συμφωνίες παράγουν θετικά αποτελέσματα για την εξυπηρέτηση πελατών της Workswell, την τεχνολογία τους και, τελικά, τα έσοδά τους.

Να γίνει παγκόσμιος παράγοντας

Το 2010, ο κ. Sova και δύο από τους συναδέλφους του φοιτητές μηχανικών στο τσεχικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο ίδρυσαν την εν λόγω νεοφυή επιχείρηση στην Πράγα. Ο κ. Sova δηλώνει ότι η εταιρεία «ήταν προσανατολισμένη στις εξαγωγές από την αρχή, ξεκινώντας από την Ευρώπη και αργότερα παγκοσμίως». Διερεύνησε διαδικτυακή έρευνα και παρακολούθησε εμπορικές εκθέσεις για τον εντοπισμό δυνητικών πελατών και τη σύνδεσή τους με αυτούς. Μέσα σε τρία χρόνια λειτουργίας, οι εξαγωγές είχαν πράγματι αρχίσει. Μέχρι το 2020, μόλις το 15 % των πωλήσεων της Workswell πραγματοποιούνταν στην τσεχική αγορά, ενώ το 50 % των πωλήσεων πραγματοποιούνταν εκτός της ΕΕ σε χώρες όπως η Χιλή, η Νότια Κορέα, η Μολδαβία, το Ισραήλ, το Türkiye, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και άλλα.

Συνολικά, προτιμούμε να πραγματοποιούμε πωλήσεις σε χώρες με εμπορικές συμφωνίες.

Jan Sova
Workswell
Κοινοποίηση αυτής της σελίδας:

Γρήγορες συνδέσεις

Συχνές ερωτήσεις