Version: 1.6.1.43 (2021-05-06 14:34)
Cégtörténet:

Kevesebb bürokrácia, több idő az innovációra

Kevesebb bürokrácia, több idő az innovációra

Ha összefoglalnám a kereskedelmi megállapodások által számunkra nyújtott előnyöket, ez a csökkentett időterhet jelentené.

Jan
Sova társtulajdonos, Workswell

A Workswell hőkamerákat, rendszereket és megoldásokat tervez és gyárt a tűzmegelőzés, a mezőgazdaság, a biztonság, az orvosi szűrés stb. területén.

A termékek a „kettős felhasználású termékek” kategóriájába tartoznak, ami azt jelenti, hogy polgári és katonai célokra egyaránt felhasználhatók, és így erősen szabályozottak. A kettős felhasználású termékek behozatala és kivitele összetett lehet. A Workswell termikus képkamerái például nagyon különleges termékek, és a szokásos exportdokumentáció mellett értékesítési engedélyre és engedélyre van szükségük. Mindez egy dolgot jelent: papírmunka. A Workswell értékesítési és igazgatási csoportjai megállapították, hogy kereskedelmi megállapodás keretében történő értékesítés esetén „csökkent adminisztratív teher” áll fenn. A teljes kiviteli folyamat gördülékenyebb, ami messzemenő következményekkel jár üzleti tevékenységükre nézve.

A vámhatóságok áttörése

A világ fogyasztóival kapcsolatban Sova úr nagy különbséget lát a kereskedelmi megállapodással és annak mellőzésével folytatott üzleti tevékenység között. Ismerteti az egyszerűsített adminisztratív eljárások dominóhatását: „Az adminisztratív költségek csökkentése közvetlenül befolyásolja a termékárakat, hogy technológiáink versenyképesebbé váljanak.” A fogyasztók profitálnak ebből a gazdaságos árképzésből és a gyorsabb kézbesítésből is, mivel kevesebb késedelem tapasztalható a vámügyekben. Nem meglepő, hogy a Workswell esetében „az értékesítések a kereskedelmi megállapodásoknak köszönhetően bizonyára növekedtek”, Sova úr szerint.

A papírmunka csökkentése fellendíti a munkahelyeket

Ráadásul, amikor a Workswell megtakarítja az adminisztratív költségeket, mindig megragadja az alkalmat arra, hogy újra beruházzon saját technológiájába. Erre azért van szükség, hogy a vállalat élvonalban maradjon, és azzal az előnnyel jár, hogy helyi szinten több munkahelyet teremt, mivel több fejlesztőt tud felvenni. A Workswell jelenleg 24 főt foglalkoztat Csehországban. Tovább támogatja a helyi gazdaságot azáltal, hogy lehetőség szerint helyi beszerzést végez. Mechanikus alkatrészeik többségét például a Cseh Köztársaságban szerzik be.

Amint azt a kkv-k is tudják, az adminisztratív eljárások sok munkaórát igénybe vehetnek. E teher csökkentésével a kereskedelmi megállapodások pozitív hatást gyakorolnak a Workswell ügyfélszolgálatára, technológiájára és végső soron bevételére.

Globális szereplővé válás

2010-ben Sova úr és a Cseh Műszaki Egyetem két mérnökhallgatója létrehozta ezt az induló vállalkozást Prágában. Sova úr azt állítja, hogy a vállalat „a kezdetektől fogva exportorientált volt, kezdve Európával és később világszerte”, internetes kutatást végzett és kereskedelmi vásárokon vett részt, hogy azonosítsa a potenciális ügyfeleket, és kapcsolatba lépjen velük. A működéstől számított három éven belül az export valóban fellendült. 2020-ig a Workswell értékesítéseinek mindössze 15 %-a irányult a cseh piacra: az értékesítés 50 %-a az EU-n kívülre irányult olyan országokba, mint Chile, Dél-Korea, Moldova, Izrael, Törökország, Kanada, Japán stb.

Összességében előnyösebbnek tartjuk a kereskedelmi megállapodásokkal rendelkező országok számára történő értékesítést.

Jan Sova
Workswell
Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások