Egyetlen belépési pont

Az egyablakos ügyintézési pont az Európai Bizottság kereskedelmi osztályán belül működő csoport, amely a kereskedelmi jogérvényesítési főtisztviselő irányítása alatt áll. Az egyablakos ügyintézési pont az első kapcsolattartó pont valamennyi olyan uniós érdekelt fél számára, akik harmadik országokban potenciális kereskedelmi akadályokkal szembesülnek, vagy akik nem tartják be a kereskedelemmel és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos fenntarthatósági szabályokat vagy az általános vámkedvezmény-rendszert.

Annak érdekében, hogy megtalálja útját, az egyablakos ügyintézési pont két panaszbejelentő űrlapot dolgozott ki: egyet a piacra jutási/kereskedelmi akadályokról, egyet pedig a fenntarthatósági kérdésekről – valamint részletes útmutatókat azok kitöltéséhez.

Panaszt kíván benyújtani az egyablakos ügyintézési pontnál? Lépjen velünk kapcsolatba!

Az egyablakos ügyintézési pont segíthet Önnek panaszának előkészítésében – közvetlenül a Trade-single-entry-point@ec.europa.eu címen léphet kapcsolatba az egyablakos ügyintézési ponttal. Az előzetes értesítési eljárás részeként az egyablakos ügyintézési pont segíthet Önnek abban, hogy panaszt nyújtson be, és szükség esetén útmutatást nyújthat Önnek a panasztételi eljáráshoz.

Hogyan követi nyomon az egyablakos ügyintézési pont a panaszokat?

A kapcsolatfelvételi űrlapokon keresztül történő beérkezést követően az egyablakos ügyintézési pont biztosítja az Ön panaszának elbírálásához szükséges eljárás egyszerűsítését. Ez magában foglalja, hogy a Kereskedelmi Főigazgatóság illetékes szakértői az Európai Bizottság más szolgálataival és adott esetben az uniós küldöttségekkel együttműködve értékelik az Ön kérdését. Az értékelés befejezését követően az egyablakos ügyintézési pont közvetlenül kapcsolatba lép Önnel, hogy elmagyarázza az eredményeket és a lehetséges nyomonkövetési intézkedéseket.

Lépjen velünk kapcsolatba

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások