Források és szerzői jog

Az eredményoldal több forrásból származó információkat tartalmaz. Lásd alább a találati oldal szakaszainak listáját és azok forrását.

Szakasz Leírás Forrás Frissítési gyakoriság
Tarifák Alkalmazott vámtarifák (nem uniós országok esetében) Mendel* Legalább háromhavonta frissítésre kerül sor az egyes országokról.
Tarifák Uniós vámtarifák Adóügyi és Vámuniós Főigazgatóság, TARIC adatbázis Naponta frissítve
Tarifák Vámlebontás Kereskedelmi Főigazgatóság Új megállapodások hatálybalépésének időpontja
Tarifák Földrajzi jelzések Kereskedelmi Főigazgatóság Új megállapodások hatálybalépésének időpontja
Tarifák Kereskedelemvédelmi intézkedések Kereskedelmi Főigazgatóság Új intézkedés alkalmazása esetén
Származási szabályok Termékspecifikus származási szabályok Kereskedelmi Főigazgatóság Új megállapodások hatálybalépésének időpontja
Adók Adók és kiegészítő vámok (nem uniós országok esetében) Mendel* Legalább háromhavonta frissítésre kerül sor az egyes országokról.
Adók Belső adók (uniós tagállamok esetében) TARIC SA Az egyes országok adatait háromhavonta frissítik.
Eljárások és alakiságok Importalakiságok (nem uniós országok esetében) Mendel* Legalább háromhavonta frissítésre kerül sor az egyes országokról.
Behozatali követelmények Behozatali követelmények (uniós tagállamok számára) TARIC SA Az egyes országok adatait háromhavonta frissítik.
Útmutatók Útmutatók exportálása Kereskedelmi Főigazgatóság, DG Sante Folyamatosan figyelemmel kísérik, hogy az információk naprakészek-e
Kereskedelmi akadályok Kereskedelmi akadályok a nem uniós országokban Kereskedelmi Főigazgatóság Az akadály frissítésekor vagy létrehozásakor
Kereskedelmi forgalomra vonatkozó statisztikák Termékhez kapcsolódó statisztikák Eurostat (Comext adatbázis) Havonta

*A Vámtarifa, Adók vagy Eljárások és alakiságok szakaszban szereplő információk nem használhatók fel viszonteladásra (vagy tanácsadási szolgáltatások nyújtására), újraelosztásra, adatbázisok építésére, tárolásra vagy bármilyen más célra, mint az Európai Unió valamely tagállamában, Törökországban, Észak-Macedóniában, Albániában, Montenegróban és Szerbiában tartózkodó, közvetlenül az Európai Unió valamely tagállamában, Törökországban, Észak-Macedóniában, Albániában, Montenegróban és Szerbiában tartózkodó uniós felhasználók referenciahasználata. Minden egyéb felhasználás tilos, kivéve, ha azt az adatok tulajdonosa írásban kifejezetten jóváhagyja: Szerzői jog: Mendel Verlag GmbH & Co. KG, Wasserstraße 223, 44799 Bochum, Németország, e-mail: A2M@mendel-verlag.de

Ha az a számítógép, amelyen böngészője fut, nem kapcsolódik közvetlenül az internethez az Európai Unió valamely tagállamában (vagy Törökországban, Észak-Macedóniában, Albániában, Montenegróban és Szerbiában) található és ott bejegyzett internetszolgáltatón keresztül, akkor Önnek tilos az itt megadott adatokat bármilyen célból megtekintenie.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások