Cégtörténet:

Évszázados vállalkozások, amelyek hasznot húznak a kereskedelmi megállapodásokból

Évszázados vállalkozások, amelyek hasznot húznak a kereskedelmi megállapodásokból

Ulla Kjær Jensen, Palsgaard globális szabályozási ügyekért felelős igazgatója egy szabályozással és megfeleléssel foglalkozó csoportot felügyel.

Az exportpiacok keresésekor Palsgaard mindig figyelembe veszi a kereskedelmi megállapodásokat, mivel azok hatással vannak az üzleti lehetőségekre.
Ulla Kjær Jensen, Palsgaard

Függetlenül attól, hogy hallott-e a Palsgaardról vagy sem, Ön a valószínűnél több terméket fogyasztott. Emulgeálószereket és stabilizátorokat állítanak elő az élelmiszeripar számára. Mivel ezek kis mennyiségben használt speciális termékek, az export mindig is jelentős volt a vállalkozások számára, és jelenleg a termékeik 90%-át exportálják.

Jensen asszony csapata a secek mögött dolgozik, és tanulmányozza a megállapodásokat annak biztosítása érdekében, hogy minden Palsgaard-terméket helyesen kategorizáljanak. Az egyes termékek összetétele meghatározza az adott termék kategóriáját, és így a vámmentességeket is. Amint ez a munka megtörténik, a kiviteli folyamat nagyon egyszerű.

A kivitelhez vagy EUR.1 származási bizonyítványra, számlanyilatkozatra vagy hosszú távú beszállítói nyilatkozatra van szükség. A hosszú távú beszállítói nyilatkozatok olyan egyszeri nyilatkozatok, amelyek legfeljebb két évig érvényesek a szállítmányokra. „Mivel egy hosszú távú felújítási irányelv hosszabb ideig érvényes, tovább csökkenti a papírmunkát” – mondja Jensen asszony.

A vámokkal kapcsolatos jelentős megtakarítások

Az egyes kereskedelmi megállapodások eltérőek, így a megtakarítások országonként eltérőek.

„A vámoknak az EU és Dél-Korea közötti szabadkereskedelmi megállapodás révén történő eltörlése jelentős megtakarításokat eredményezett a dél-koreai vevők számára a palsgaard termékek tekintetében.” Például a Palsgaard margarinra és kenhető készítményekre vonatkozó kristályosító oldatára kivetett vám e megállapodás eredményeként 36%-ról 0%-ra csökkent. Ez jelentősen növeli Palsgaard versenyképességét a dél-koreai piacon.

Palsgaard az EU-Egyiptom társulási megállapodást exportja szempontjából különösen előnyösnek találja, mivel „termékeink nagy része megfelel a preferenciális származási státusz követelményének, és így vámmentességben részesül”. Például Palsgaard számos emulgeálószert állít elő a süteményekhez. E termékek közül sok esetében a vámok a megállapodás következtében 5%-ról 0%-ra csökkentek.

Befektetés napjainkig

Palsgaard egy ideje kereskedelmi tevékenységet folytat Vietnammal is, és Jensen asszony csapata jelenleg azt vizsgálja, hogy az új EU-Vietnám kereskedelmi megállapodás hogyan fogja hasznosítani üzleti tevékenységüket. Ez a megállapodás 2020. augusztus 1-jén lépett hatályba, és az összes vám több mint 99%-át megszünteti, a többit pedig korlátozott nulla vámtételű kontingensek révén részben megszünteti. A Palsgaard szabályozási ügyekkel foglalkozó csoportja jelenleg tanulmányozza a megállapodás részleteit minden egyes Palsgaard termék mellett annak meghatározása érdekében, hogy milyen vámmentességek alkalmazandók. 

A jutalmak kihasználása

Palsgaard jelenleg Dániában, Hollandiában, Brazíliában, Mexikóban, Kínában és Malajziában telepekkel rendelkezik. Bár ezeket a helyszíneket a piacok és/vagy a nyersanyagellátás alapján választották ki, Jensen asszony biztos abban, hogy „Palsgaard figyelembe fogja venni a kereskedelmi megállapodásokban rejlő lehetőségeket a jövőbeli üzemek elhelyezkedése tekintetében.” A mögötte álló kereskedelem évszázadával Palsgaard várakozással tekint a folyamatos globális növekedés elé, ami nem kis részben az uniós kereskedelmi megállapodásoknak köszönhető. Jó hírek az alkalmazottaknak!

Az egy évszázaddal ezelőtt Dániában alapított Palsgaard európai vállalkozás, amely hosszú múltra tekint vissza a határokon átnyúló kereskedelem terén. A vállalat jelenleg 110 országba exportál, köztük 40 uniós kereskedelmi megállapodással rendelkező országba.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások