Ιστορία εταιρείας:

Οι επιχειρήσεις που χρονολογούνται από τον αιώνα αποκομίζουν οφέλη από τις εμπορικές συμφωνίες

Οι επιχειρήσεις που χρονολογούνται από τον αιώνα αποκομίζουν οφέλη από τις εμπορικές συμφωνίες

Η Ulla Kjær Jensen, διευθύντρια παγκόσμιων ρυθμιστικών υποθέσεων του Palsgaard, επιβλέπει μια ομάδα που ασχολείται με τους κανονισμούς και τη συμμόρφωση.

Όταν αναζητά εξαγωγικές αγορές, η Palsgaard εξετάζει πάντα εμπορικές συμφωνίες διότι επηρεάζουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Ulla Kjær Jensen, Palsgaard

Είτε έχετε ακούσει για το Palsgaard είτε όχι, έχετε καταναλώσει τα προϊόντα τους περισσότερο από πιθανό. Παράγουν γαλακτωματοποιητές και σταθεροποιητές για τη βιομηχανία τροφίμων. Δεδομένου ότι πρόκειται για εξειδικευμένα προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε μικρές ποσότητες, οι εξαγωγές ήταν πάντα σημαντικές για τις επιχειρήσεις τους και σήμερα το 90 % των προϊόντων τους εξάγονται.

Η ομάδα της κ. Jensen εργάζεται πίσω από τις κάλπες και μελετά τις συμφωνίες που διασφαλίζουν την ορθή κατηγοριοποίηση κάθε προϊόντος Palsgaard. Η σύνθεση κάθε προϊόντος καθορίζει την κατηγορία του και, ως εκ τούτου, τις δασμολογικές απαλλαγές. Μόλις πραγματοποιηθεί αυτό το έργο, η διαδικασία εξαγωγής είναι πολύ εύκολη.

Για τις εξαγωγές απαιτείται είτε το έντυπο του πιστοποιητικού καταγωγής EUR.1, η δήλωση τιμολογίου ή η δήλωση τακτικού προμηθευτή (LTSD). Οι δηλώσεις τακτικού προμηθευτή είναι μεμονωμένες δηλώσεις που ισχύουν για αποστολές για περίοδο έως δύο ετών. «Επειδή η LTSD ισχύει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνει περαιτέρω τη γραφειοκρατία», λέει η κ. Jensen.

Μαζική εξοικονόμηση δασμών

Κάθε εμπορική συμφωνία είναι διαφορετική, με αποτέλεσμα η εξοικονόμηση να διαφέρει από χώρα σε χώρα.

«Η κατάργηση των δασμών μέσω της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών ΕΕ-Νότιας Κορέας έχει οδηγήσει σε μαζική εξοικονόμηση στα προϊόντα Palsgaard για τους πελάτες της Νότιας Κορέας.» Για παράδειγμα, ο δασμός επί της λύσης κρυστάλλωσης της Palsgaard για τις μαργαρίνες και τα επάλειψη μειώθηκε από 36 % σε 0 % ως αποτέλεσμα της συμφωνίας αυτής. Αυτό αυξάνει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της Palsgaard στην αγορά της Νότιας Κορέας.

Η Palsgaard θεωρεί ότι η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου είναι ιδιαίτερα επωφελής για τις εξαγωγές τους, διότι «ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων μας πληροί την απαίτηση του καθεστώτος προτιμησιακής καταγωγής και, ως εκ τούτου, τυγχάνει δασμολογικής απαλλαγής». Για παράδειγμα, η Palsgaard παράγει μια σειρά από γαλακτωματοποιητές για τα γλυκίσματα. Οι δασμοί για πολλά από τα προϊόντα αυτά μειώθηκαν από 5 % σε 0 % ως αποτέλεσμα της συμφωνίας.

Ο χρόνος επένδυσης σήμερα

Η Palsgaard συναλλάσσεται επίσης με το Βιετνάμ εδώ και αρκετό καιρό και η ομάδα της κ. Jensen εξετάζει τώρα τον τρόπο με τον οποίο η νέα εμπορική συμφωνία ΕΕ-Βιετνάμ θα ωφελήσει τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Η συμφωνία αυτή τέθηκε σε ισχύ την 1η Αυγούστου 2020 και θα καταργήσει πάνω από το 99 % όλων των δασμών και εν μέρει θα καταργήσει το υπόλοιπο μέσω περιορισμένων ποσοστώσεων μηδενικού δασμού. Η ομάδα ρυθμιστικών υποθέσεων της Palsgaard εξετάζει επί του παρόντος τις λεπτομέρειες της συμφωνίας μαζί με κάθε προϊόν Palsgaard προκειμένου να καθορίσει ποιες δασμολογικές απαλλαγές ισχύουν. 

Αποκόμιση των ανταμοιβών

Η Palsgaard διαθέτει επί του παρόντος εργοστάσια στη Δανία, τις Κάτω Χώρες, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Κίνα και τη Μαλαισία. Ενώ οι τοποθεσίες αυτές επελέγησαν με βάση τις αγορές και/ή την προμήθεια πρώτων υλών, η κ. Jensen είναι βέβαιη ότι «η Palsgaard θα λάβει υπόψη τις ευκαιρίες εμπορικών συμφωνιών για τις μελλοντικές τοποθεσίες των εγκαταστάσεων». Με έναν αιώνα εμπορικών συναλλαγών πίσω από αυτήν, η Palsgaard προσβλέπει στη συνέχιση της παγκόσμιας ανάπτυξης — χάρις σε μεγάλο βαθμό στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ. Καλά νέα για τους υπαλλήλους της!

Η Palsgaard, που ιδρύθηκε στη Δανία πριν από έναν αιώνα, είναι μια ευρωπαϊκή επιχείρηση με μακρά ιστορία διασυνοριακού εμπορίου. Επί του παρόντος, η εταιρεία εξάγει σε 110 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 40 χωρών με εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας:

Γρήγορες συνδέσεις

Συχνές ερωτήσεις