Yritysesimerkki:

Vuosisatainen liiketoiminta hyötyy kauppasopimuksista

Vuosisatainen liiketoiminta hyötyy kauppasopimuksista

Palsgaardin maailmanlaajuisten sääntelyasioiden johtaja Ulla Kjær Jensen valvoo sääntelyä ja sääntöjen noudattamista käsittelevää työryhmää.

Etsiessään vientimarkkinoita Palsgaard ottaa aina huomioon kauppasopimukset, koska ne vaikuttavat liiketoimintamahdollisuuksiin.
Ulla Kjær Jensen, Palsgaard

Riippumatta siitä, oletko kuullut Palsgaardista, olet käyttänyt tuotteitaan enemmän kuin todennäköisesti. Ne tuottavat emulgointi- ja stabilointiaineita elintarviketeollisuudelle. Koska kyse on pieninä määrinä käytettävistä erikoistuotteista, vienti on aina ollut merkittävää niiden liiketoiminnalle, ja tällä hetkellä 90 prosenttia niiden tuotteista viedään maasta.

Jensenin tiimi työskentelee seudun takana ja tutkii sopimuksia varmistaakseen, että jokainen Palsgaard-tuote luokitellaan oikein. Kunkin tuotteen koostumus määrittää sen luokan ja siten myös vapautukset tulleista. Kun tämä työ on tehty, vientiprosessi on erittäin helppo.

Vienti edellyttää joko EUR.1-alkuperätodistusta, kauppalaskuilmoitusta tai pitkäaikaista hankkijan ilmoitusta. Tavarantoimittajan pitkäaikaisilmoitukset ovat yksittäisiä ilmoituksia, jotka ovat voimassa enintään kahden vuoden ajan. ”Koska pitkän aikavälin kestävän kehityksen strategia on voimassa pidempään, se vähentää edelleen paperityötä”, Jensen toteaa.

Valtavia säästöjä tulleissa

Kukin kauppasopimus on erilainen, joten säästöt vaihtelevat maittain.

”Tullien poistaminen EU:n ja Etelä-Korean vapaakauppasopimuksen avulla on johtanut mittaviin säästöihin Palsgaard-tuotteissa Etelä-Korean asiakkaille.” Esimerkiksi Palsgaardin kiteytysliuoksesta margariineja ja levitteitä koskeva tulli on laskenut 36 prosentista 0 prosenttiin tämän sopimuksen seurauksena. Tämä parantaa merkittävästi Palsgaardin kilpailukykyä Etelä-Korean markkinoilla.

Palsgaard pitää EU:n ja Egyptin assosiaatiosopimusta erityisen hyödyllisenä vientinsä kannalta, koska ”monet tuotevalikoimamme täyttävät etuuskohteluun oikeuttavaa alkuperää koskevan vaatimuksen ja saavat siten tullivapautuksen”. Esimerkiksi Palsgaard valmistaa useita emulgointilaitteita kakut varten. Sopimuksen seurauksena monien tuotteiden tullit ovat laskeneet 5 prosentista 0 prosenttiin.

Aikaa investoidaan tänään

Palsgaard on käynyt kauppaa Vietnamin kanssa jo jonkin aikaa, ja Jensenin tiimi tutkii parhaillaan, miten uusi EU:n ja Vietnamin välinen kauppasopimus hyödyttää niiden liiketoimintaa. Sopimus tuli voimaan 1. elokuuta 2020, ja sillä poistetaan yli 99 prosenttia kaikista tulleista ja osittain poistetaan loput rajoitetuilla tullittomilla kiintiöillä. Palsgaardin sääntelyasioiden työryhmä tutkii parhaillaan sopimuksen yksityiskohtia kunkin Palsgaard-tuotteen rinnalla määrittääkseen, mitä tullivapautuksia sovelletaan. 

Palkitseminen

Palsgaardilla on tällä hetkellä laitoksia Tanskassa, Alankomaissa, Brasiliassa, Meksikossa, Kiinassa ja Malesiassa. Vaikka nämä sijainnit valittiin markkinoiden ja/tai raaka-ainetoimitusten perusteella, Jensen on varma, että ”Palsgaard ottaa kauppasopimusmahdollisuudet huomioon tulevissa tuotantolaitoksissa.” Palsgaard odottaa vuosisadan jälkeen, että maailmanlaajuinen kasvu jatkuu – EU:n kauppasopimusten pienen osan ansiosta. Hyviä uutisia työntekijöille!

Tanskassa yli vuosisataa sitten perustettu Palsgaard on eurooppalainen yritys, jolla on pitkät rajat ylittävän kaupan historiat. Yritys harjoittaa vientiä 110 maahan, joista 40 on EU:n kauppasopimuksia.

Jaa tämä sivu: