Izkušnja podjetja:

Energetski bar zadene sladko liso na Japonskem

Energetski bar zadene sladko liso na Japonskem

Danski podjetniki, ki prihajajo iz majhne države s 5,8 milijona prebivalcev, že dolgo razmišljajo o trgovanju zunaj svojih meja. Danski proizvodi se danes potujejo daleč in široko, Ration bar pa se ne razlikuje. Ration je „zdrava palica za prigrizke“, ki vsebuje jabolka in oves in je bila prvič dana v promet na danskem trgu leta 2017.

Popolno ujemanje

„Japonska je imela odličen potencial za Ration zaradi svoje maloprodajne kulture,“ je dejal Schmith Kampmann, ustanovitelj in izvršni direktor. Gre za državo uporabnih trgovin in ta vrsta prodajnega mesta je idealno primerna za posamezno pakirane palice, kot je Ration.

Schmith Kampmann je dejal: „Od vsega začetka smo občutili koristi sporazuma o gospodarskem partnerstvu med EU in Japonsko“. Podjetje se je znašlo enostavno in hitro, da bi prek carinskih organov na Japonskem dobilo stolpce Ration, ki so bile nato razdeljene po vsej državi. To je primerjal z izvozom na Kitajsko, kar je pomenilo veliko birokracije, težav s komunikacijo in izgubljenega časa.

Velika prednost trgovinskega sporazuma je poenostavljena birokracija. Potrdilo o poreklu se lahko izpolni elektronsko in pošlje uvozniku, ki lahko potrdilo pregleda s kodo QR.
Jesper Schmith Kampman, Ration

Schmith Kampmann ocenjuje, da za pošiljko na Japonsko potrebuje tri ure dela v primerjavi z nekaj dnevi za države, ki nimajo trgovinskih sporazumov.

Brez tarif, brez težav

Druga pomembna korist trgovinskega sporazuma med EU in Japonsko je, da uvozniki plačajo 0-odstotne tarife za Ration. To daje izdelku tržno prednost, saj omogoča, da se izdelek potrošniku prodaja po nižji ceni.

Ration neposredno zaposluje tri osebe, podizvajalci pa zagotavljajo nadaljnje zaposlovanje v skladiščih, oblikovanju in proizvodnji na Danskem in Švedskem. 

Poneverba na japonskem trgu je bila zelo uspešna. Čeprav je družba tam začela prodajati šele leta 2019, ta trg že predstavlja 40 % prodaje. Po zaslugi trgovinskega sporazuma med EU in Japonsko Schmith Kampmann pričakuje, da bo japonski trg leta 2021 presegel danski trg.

Deli to stran:

Hitre povezave