Företagsberättelse:

Energistänger träffar den söta fläcken i Japan

Energistänger träffar den söta fläcken i Japan

Danska företagare kommer från ett litet land med 5.8 miljoner invånare och har en lång historia av att se sig utanför sina gränser för att bedriva handel. I dag är danska produkter långt och breda, och räneringslisten skiljer sig inte åt. Ranson är en ”frisk snackstång” som innehåller äpplen och havre och som lanserades 2017 på den danska marknaden.

Den perfekta matchen

”Japan har en utmärkt potential för Ration tack vare sin detaljhandelskultur”, säger Schmith Kampmann, grundare och vd. Det rör sig om en bekvämlighetsbutiksland, och denna typ av försäljningsställe är idealiskt lämpat för individuellt förpackade stänger som Ration.

Schmith Kampmann sade att ”vi från början såg fördelarna med avtalet om ekonomiskt partnerskap mellan EU och Japan”. Företaget tyckte att det var lätt och snabbt att få tag på radarlisterna via tullen i Japan och sedan distribuera dem i hela landet. Han jämförde detta med exporten till Kina, som innebar mycket pappersarbete, kommunikationsproblem och slöseri med tid.

En stor fördel med handelsavtalet är det förenklade pappersarbetet. Ursprungsintyget kan fyllas i elektroniskt och skickas till importören, som i sin tur kan kontrollera certifikatet med hjälp av en QR-kod.
Jesper Schmith Kampman, Ration

Schmith Kampmann uppskattar sammanfattningsvis att det tar tre timmars arbete för en transport till Japan, jämfört med flera dagar för länder utan handelsavtal.

Inga tariffer, inget problem

En annan stor fördel med handelsavtalet mellan EU och Japan är att importörerna betalar 0 % tullar på ransonering. Detta ger produkten en kommersiell fördel eftersom den gör det möjligt att sälja produkten till ett lägre pris till konsumenten.

Det finns tre personer som är direkt anställda av Ration, och underleverantörer sysselsätter ytterligare lager, design och tillverkning i Danmark och Sverige. 

Ransonernas väg in på den japanska marknaden har varit en enorm framgång. Även om företaget började sälja där först 2019 står denna marknad redan för 40 % av försäljningen. Tack vare handelsavtalet mellan EU och Japan förväntar sig Schmith Kampmann att den japanska marknaden kommer att gå över den danska marknaden i volym 2021.

Dela sidan:

Genvägar