Priča o iskustvu poduzeća:

Energetska traka pogađa slatku mrlju u Japanu

Energetska traka pogađa slatku mrlju u Japanu

Danski poduzetnici, koji dolaze iz male zemlje s 5,8 milijuna stanovnika, već dugo promatraju trgovinu izvan svojih granica. Danas danski proizvodi putuju daleko i široko, a šipka se ne razlikuje. Obrok je „zdrava grickalica” koja sadržava jabuku i zob koja je prvi put stavljena na dansko tržište 2017.

Savršeno podudaranje

„Japan je imao izvrstan potencijal za Ration zbog svoje maloprodajne kulture”, kaže g. Schmith Kampmann, osnivač i glavni izvršni direktor. Riječ je o naciji fiktivnih trgovina, a ta je vrsta maloprodajnog mjesta idealna za pojedinačno pakirane šipke kao što je Ration.

Schmith Kampmann kaže: „od početka smo osjetili korist od Sporazuma o gospodarskom partnerstvu između EU-a i Japana”. Poduzeće je pokazalo da je lako i brzo doći do šipki za ritam u Japanu i zatim ih distribuirati u cijeloj zemlji. Usporedio je to s izvozom u Kinu koji je uključivao mnogo papirologije, problema s komunikacijom i izgubljenog vremena.

Glavna je prednost trgovinskog sporazuma pojednostavnjena papirologija. Potvrda o podrijetlu može se ispuniti elektroničkim putem i poslati uvozniku, koji zatim može potražiti potvrdu s pomoću QR koda.
Jesper Schmith Kampman, Ration

Sve u svemu, g. Schmith Kampmann procjenjuje da je za otpremu u Japan potrebno tri sata rada, u usporedbi s nekoliko dana za zemlje bez trgovinskih sporazuma.

Bez tarifa, nema problema

Još jedna znatna korist od trgovinskog sporazuma između EU-a i Japana jest da uvoznici plaćaju carine od 0 %. To proizvodu daje komercijalni rub jer omogućuje prodaju proizvoda po nižoj cijeni potrošaču.

U Rationu su tri osobe izravno zaposlene, a podizvođači pružaju dodatna radna mjesta u području skladištenja, projektiranja i proizvodnje u Danskoj i Švedskoj. 

Varanje rationa na japanskom tržištu bio je ogroman uspjeh. Iako je društvo ondje počelo prodavati tek 2019., to tržište već čini 40 % prodaje. Zahvaljujući trgovinskom sporazumu između EU-a i Japana, g. Schmith Kampmann očekuje da će 2021. japansko tržište prebroditi dansko tržište.

Podijelite ovu stranicu:

Brze poveznice