Virksomhedens historie:

Energibjælken rammer det søde sted i Japan

Energibjælken rammer det søde sted i Japan

Danske iværksættere, der kommer fra et lille land med en befolkning på 5.8 millioner indbyggere, har en lang tradition for at se ud over grænserne for handel. I dag rejser danske produkter langt og bredt, og rotationsbjælken er ikke anderledes. Rationen er en "sund snackbar", der indeholder æbler og havre, og som blev lanceret i 2017 på det danske marked.

Det perfekte match

"Japan repræsenterede et fremragende potentiale for Ration på grund af sin detailhandelskultur", siger Schmith Kampmann, grundlægger og administrerende direktør. Det er en nation af bekvemmelighedsbutikker, og denne type detailsalgssted egner sig bedst til enkeltpakkede barer som Ration.

Schmith Kampmann udtaler: "Fra begyndelsen følte vi fordelene ved den økonomiske partnerskabsaftale mellem EU og Japan". Virksomheden fandt det nemt og hurtigt at få Ration barerne igennem toldvæsenet i Japan og derefter distribueret i hele landet. Han sammenlignede dette med eksporten til Kina, som omfattede en masse papirarbejde, kommunikationsproblemer og spildt tid.

En stor fordel ved handelsaftalen er det strømlinede papirarbejde. Oprindelsescertifikatet kan udfyldes elektronisk og sendes til importøren, som igen kan se certifikatet ved hjælp af en QR-kode.
Jesper Schmith Kampman, Ration

Schmith Kampmann anslår i alt, at det tager tre timers arbejde for en forsendelse til Japan sammenlignet med flere dage for lande uden handelsaftaler.

Ingen takster, ingen problemer

En anden væsentlig fordel ved handelsaftalen mellem EU og Japan er, at importørerne betaler 0 % told på Ration. Dette giver produktet en handelsmæssig fordel, da det gør det muligt at sælge produktet til en lavere pris til forbrugeren.

Der er tre direkte ansatte i Ration, og underleverandører leverer yderligere beskæftigelse inden for oplagring, design og fremstilling i Danmark og Sverige. 

Rivningen på det japanske marked har været en kæmpe succes. Selv om virksomheden først begyndte at sælge der i 2019, udgør dette marked allerede 40 % af salget. Takket være handelsaftalen mellem EU og Japan forventer Schmith Kampmann, at det japanske marked vil overhale det danske marked i 2021.

Del denne side:

Genveje