История на предприятия:

Енергийната бара удря сладкото петно в Япония

Енергийната бара удря сладкото петно в Япония

Датските предприемачи, идващи от малка държава с население от 5,8 милиона души, имат дълга история да гледат отвъд границите си, за да търгуват. Днес датските продукти пътуват далеч и широко, а барът Ration не е различен. Дажбата е „здравословна закуска“, съдържаща ябълки и овес, която беше пусната за първи път през 2017 г. на датския пазар.

Идеалното съвпадение

„Япония представлява отличен потенциал за възраждане поради своята култура на търговия на дребно“, казва г-н Шмит Хампман, основател и главен изпълнителен директор. Това е нация магазини за удобство и този вид търговски обект за продажба на дребно е идеално подходящ за индивидуално опаковани пръти като Ration.

Г-н Шмитх Кампман заяви: „От самото начало усетихме ползата от Споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония“. Дружеството намира, че е лесно и бързо да получи баровете „Ration“ през митниците в Япония и след това да ги разпространи в цялата страна. Той сравни това с износа за Китай, който включваше много административни формалности, комуникационни проблеми и изгубено време.

Основно предимство на търговското споразумение е рационализирането на документацията. Сертификатът за произход може да бъде попълнен по електронен път и изпратен на вносителя, който на свой ред може да прегледа сертификата, като използва QR код.
Jesper Schmith Kampman, Ration

Като цяло г-н Schmith Kampmann счита, че за доставката до Япония са необходими три часа работа в сравнение с няколко дни за държави без търговски споразумения.

Няма тарифи, няма проблем

Друга значителна полза от търговското споразумение между ЕС и Япония е, че вносителите плащат 0 % мита върху Ration. Това дава на продукта търговски предимства, тъй като позволява продуктът да бъде продаван на по-ниска цена за потребителя.

Трима души са пряко наети от Ration, а подизпълнителите осигуряват допълнителна заетост в областта на складирането, проектирането и производството в Дания и Швеция. 

Проходът на дажбите на японския пазар е огромен успех. Въпреки че дружеството е започнало да продава там едва през 2019 г., този пазар вече представлява 40 % от продажбите. Благодарение на търговското споразумение между ЕС и Япония г-н Schmith Kampmann очаква японският пазар да изпревари датския пазар по обем през 2021 г.

Споделяне на тази страница:

Бързи връзки