Cégtörténet:

Az energiarúd Japánban megtapasztalja az édes foltot

Az energiarúd Japánban megtapasztalja az édes foltot

Egy 5,8 millió lakosú kis országból érkező dán vállalkozók hosszú múltra visszatekintve néznek át az ország határain túlra a kereskedelem előtt. Manapság a dán termékek messze és széles körben utaznak, és a Ration bár nem más. Az adag az almát és zabot tartalmazó „egészséges snackbár”, amelyet először 2017-ben hoztak forgalomba a dán piacon.

A tökéletes egyezés

„Japán kiskereskedelmi kultúrája miatt kiváló lehetőséget jelentett a Ration számára” – mondja Schmith Kampmann alapító és vezérigazgató. Kényelmi üzletek nemzete, és az ilyen típusú kiskereskedelmi egységek ideálisak az olyan egyedileg csomagolt rudakhoz, mint az Ration.

Schmith Kampmann szerint „a kezdetektől fogva éreztük az EU-Japán gazdasági partnerségi megállapodás előnyeit”. A vállalatnak könnyűnek és gyorsnak bizonyult, hogy a rudakat Japánban a vámhatóságokon keresztül beszerezze, majd az ország egész területén forgalmazza. Ezt összehasonlította a Kínába irányuló exporttal, amely sok papírmunkát, kommunikációs problémát és időt vesz igénybe.

A kereskedelmi megállapodás egyik fő előnye az egyszerűsített papírmunka. A származási bizonyítvány elektronikusan is kitölthető, és elküldhető az importőrnek, aki QR-kód segítségével keresheti meg a bizonyítványt.
Jesper Schmith Kampman, Ration

Összességében Schmith Kampmann úgy becsüli, hogy a Japánba irányuló szállítás három órát vesz igénybe, szemben a kereskedelmi megállapodásokkal nem rendelkező országok esetében több nappal.

Nincs díjtétel, nincs probléma

Az EU-Japán kereskedelmi megállapodás másik jelentős előnye, hogy az importőrök 0%-os vámot fizetnek az árra. Ez kereskedelmi előnyt biztosít a termék számára, mivel lehetővé teszi, hogy a terméket alacsonyabb áron adják el a fogyasztónak.

Három munkavállalót foglalkoztat közvetlenül a Ration, és az alvállalkozók további foglalkoztatást biztosítanak a raktározás, a tervezés és a gyártás területén Dániában és Svédországban. 

Hatalmas sikert könyvelhetett el, hogy az agytröszt a japán piacon él. Bár a vállalat csak 2019-ben kezdte el az értékesítést, ez a piac már az értékesítések 40%-át teszi ki. Az EU-Japán kereskedelmi megállapodásnak köszönhetően Schmith Kampmann arra számít, hogy a japán piac 2021-ben mennyiségileg meghaladja a dán piacot.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások