Bedrijfservaring:

Energiebalk raakt de zoete spot in Japan

Energiebalk raakt de zoete spot in Japan

Deense ondernemers, die afkomstig zijn uit een klein land met een bevolking van 5.8 miljoen, hebben een lange geschiedenis om over de grenzen heen naar handel te kijken. Tegenwoordig reizen Deense producten ver en breed en de Ration bar is niet anders. Rantsoen is een „gezonde snackbar” met appels en haver, die in 2017 voor het eerst op de Deense markt werd geïntroduceerd.

De perfecte match

„Japan was vanwege zijn detailhandelscultuur uitstekend potentieel voor Ratie”, aldus Schmith Kampmann, oprichter en CEO. Het is een land van gemakswinkels en dit soort verkooppunten is ideaal geschikt voor individueel verpakte bars zoals Ration.

De heer Schmith Kampmann zegt „van meet af aan voelden we het voordeel van de economische partnerschapsovereenkomst tussen de EU en Japan”. Het bedrijf vond het makkelijk en snel om de Ration bars via de douane in Japan te krijgen en vervolgens over het land te verspreiden. Hij vergeleek dit met de uitvoer naar China, die veel papierwerk, communicatieproblemen en tijdverlies met zich bracht.

Een belangrijk voordeel van de handelsovereenkomst is het gestroomlijnde papierwerk. Het certificaat van oorsprong kan elektronisch worden ingevuld en naar de importeur worden gestuurd, die op zijn beurt het certificaat kan opzoeken met behulp van een QR-code.
Jesper Schmith Kampman, Ration

Schmith Kampmann schat dat het voor een zending naar Japan drie uur werk kost, vergeleken met een aantal dagen voor landen zonder handelsovereenkomsten.

Geen tarieven, geen probleem

Een ander belangrijk voordeel van de handelsovereenkomst tussen de EU en Japan is dat importeurs 0 % tarieven op Ration betalen. Dit geeft het product een commerciële voorsprong, aangezien het product daardoor tegen een lagere prijs aan de consument kan worden verkocht.

Er zijn drie personen die rechtstreeks in dienst zijn van Ration, en onderaannemers bieden meer werk in opslag, ontwerp en productie in Denemarken en Zweden. 

De vermissing van het rantsoen op de Japanse markt is een enorm succes geweest. Hoewel de onderneming pas in 2019 begon te verkopen, vertegenwoordigt deze markt reeds 40 % van de verkoop. Dankzij de handelsovereenkomst tussen de EU en Japan verwacht Schmith Kampmann dat de Japanse markt de Deense markt in 2021 in volume zal overtreffen.

Deze pagina delen:

Snelle links