Ιστορία εταιρείας:

Η ράβδος ενέργειας χτυπά το γλυκό σημείο στην Ιαπωνία

Η ράβδος ενέργειας χτυπά το γλυκό σημείο στην Ιαπωνία

Προερχόμενοι από μια μικρή χώρα με πληθυσμό 5,8 εκατ. κατοίκους, οι Δανοί επιχειρηματίες έχουν μακρά ιστορία να στρέφουν το εμπόριο πέρα από τα σύνορά της. Σήμερα, τα δανικά προϊόντα ταξιδεύουν σε μεγάλη απόσταση και ο κορμός δεν είναι διαφορετικός. Το σιτηρέσιο είναι ένα «υγιεινό σνακ μπαρ» που περιέχει μήλα και βρώμη, η οποία τέθηκε για πρώτη φορά σε κυκλοφορία το 2017 στη δανική αγορά.

Η τέλεια ταύτιση

«Η Ιαπωνία αντιπροσωπεύει εξαιρετικές δυνατότητες για τη Ration λόγω της κουλτούρας της στον τομέα του λιανικού εμπορίου», δηλώνει ο κ. Schmith Kampmann, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος. Είναι ένα έθνος πολυκαταστημάτων και αυτός ο τύπος καταστήματος λιανικής πώλησης είναι ιδανικός για ατομικά συσκευασμένες ράβδους όπως η Ration.

Ο κ. Schmith Kampmann αναφέρει ότι «από την αρχή, αισθανόμαστε τα οφέλη της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ιαπωνίας». Η εταιρεία βρήκε εύκολο και γρήγορο να πάρει τις ράβδους Ration μέσω των τελωνείων στην Ιαπωνία και στη συνέχεια να διανεμηθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Το σύγκρινε με τις εξαγωγές προς την Κίνα, οι οποίες περιλάμβαναν πολλά έντυπα, προβλήματα επικοινωνίας και άσκοπο χρόνο.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της εμπορικής συμφωνίας είναι η εξορθολογισμένη γραφειοκρατία. Το πιστοποιητικό καταγωγής μπορεί να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά και να αποσταλεί στον εισαγωγέα, ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να αναζητήσει το πιστοποιητικό χρησιμοποιώντας κωδικό QR.
Jesper Schmith Kampman, Ration

Συνολικά, ο κ. Schmith Kampmann εκτιμά ότι απαιτούνται τρεις ώρες εργασίας για μια αποστολή στην Ιαπωνία, σε σύγκριση με αρκετές ημέρες για χώρες χωρίς εμπορικές συμφωνίες.

Δεν υπάρχουν τιμολόγια, δεν υπάρχει πρόβλημα

Ένα άλλο σημαντικό όφελος από την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ιαπωνίας είναι ότι οι εισαγωγείς καταβάλλουν δασμούς 0 % επί του ποσοστού. Αυτό παρέχει στο προϊόν εμπορικό πλεονέκτημα, καθώς επιτρέπει την πώληση του προϊόντος σε χαμηλότερη τιμή στον καταναλωτή.

Η Ration απασχολεί άμεσα τρία άτομα και οι υπεργολάβοι παρέχουν περαιτέρω απασχόληση στους τομείς της αποθήκευσης, του σχεδιασμού και της κατασκευής σε ολόκληρη τη Δανία και τη Σουηδία. 

Η διάνοιξη του σιτηρεσίου στην ιαπωνική αγορά υπήρξε τεράστια επιτυχία. Μολονότι η εταιρεία άρχισε να πωλεί εκεί μόλις το 2019, η αγορά αυτή αντιπροσωπεύει ήδη το 40 % των πωλήσεων. Χάρη στην εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ιαπωνίας, ο κ. Schmith Kampmann αναμένει ότι η ιαπωνική αγορά θα υπερβεί τον όγκο της δανικής αγοράς το 2021.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας:

Γρήγορες συνδέσεις

Συχνές ερωτήσεις