Yritysesimerkki:

Energiapalkki iskeytyy Japanin makeaan pisteeseen

Energiapalkki iskeytyy Japanin makeaan pisteeseen

Tanskalaiset yrittäjät ovat kotoisin pienestä maasta, jonka väkiluku on 5,8 miljoonaa, ja heillä on pitkä historia käydä kauppaa rajojensa ulkopuolella. Tanskalaiset tuotteet liikkuvat nykyään pitkälle ja laajalle, eikä Ration-baari ole erilainen. Ann on ”terve välipalkki”, joka sisältää omenaa ja kauraa ja joka tuotiin ensimmäisen kerran vuonna 2017 Tanskan markkinoille.

Täydellinen ottelu

”Japani edusti erinomaista potentiaalia Rationille vähittäiskauppakulttuurinsa ansiosta”, toteaa perustaja ja toimitusjohtaja Schmith Kampmann. Se on mukavuuskauppoja, ja tämäntyyppinen vähittäismyyntipiste soveltuu ihanteellisesti Rationin kaltaisille yksittäispakatuille tankoille.

Schmith Kampmann toteaa, että EU:n ja Japanin talouskumppanuussopimuksesta on ollut hyötyä. Yrityksen oli helppoa ja nopeaa saada Ration-baarit tullin kautta Japanista, minkä jälkeen ne jaettiin koko maahan. Hän vertasi tätä Kiinaan suuntautuvaan vientiin, johon liittyi paljon paperityötä, viestintäongelmia ja tuhlattua aikaa.

Kauppasopimuksen merkittävänä etuna on virtaviivaistettu paperityö. Alkuperätodistus voidaan täyttää sähköisesti ja lähettää tuojalle, joka puolestaan voi hakea todistusta QR-koodilla.
Jesper Schmith Kampman, Ration

Schmith Kampmann arvioi kaiken kaikkiaan, että Japaniin suuntautuvassa lähetyksessä kuluu kolme tuntia työtä, kun taas maissa, joilla ei ole kauppasopimuksia, on useita päiviä.

Ei tariffeja, ei ongelmia

EU:n ja Japanin välisen kauppasopimuksen toinen merkittävä etu on se, että tuojat maksavat nollatullia. Tämä antaa tuotteelle kaupallisen reunan, koska sen ansiosta tuotetta voidaan myydä kuluttajalle alemmalla hinnalla.

Rationin suoraan palveluksessa on kolme henkilöä, ja alihankkijat tekevät lisää varastointi-, suunnittelu- ja valmistustyötä Tanskassa ja Ruotsissa. 

Anniskelupaikka Japanin markkinoille on ollut valtava menestys. Vaikka yritys alkoi myydä siellä vasta vuonna 2019, näiden markkinoiden osuus myynnistä on jo 40 prosenttia. EU:n ja Japanin välisen kauppasopimuksen ansiosta Schmith Kampmann odottaa Japanin markkinoiden ylittyvän määrällisesti Tanskan markkinoilla vuonna 2021.

Jaa tämä sivu: